Aloja

Novada jaunie uzņēmēji: Santa Lazdiņa

SantaSanta Lazdiņa ir jaunā māmiņa diviem dvīņu puikām. Piedaloties konkursā, viņas mērķis bija savā dzīvesvietā Staicelē izveidot profesionālu skaistumkopšanas salonu, kurā vietējie varētu saņemt pakalpojumus pēc iespējas tuvāk mājām. Viņa vēlējās iekārtot darba vidi, kuru varētu pielāgot savam ikdienas dzīves ritmam, sniedzot kvalitatīvus pakalpojumus gan Alojas novada cilvēkiem, gan klientiem no citiem novadiem. Santa ir specializējusies nagu un sejas kopšanā, taču plāno nepārtraukti pilnveidot savas zināšanas un prasmes, lai varētu darbu veikt arvien labāk un piedāvāt saviem klientiem pilnu ķermeņa kopšanas pakalpojumu klāstu. Viņas projekta mērķa īstenošanai piešķirtais finansējums bija 2134 EUR, par ko tika iegādāti būvmateriāli salona telpu remontam, kā arī dažādas skaistumkopšanas procedūrām nepieciešamās iekārtas un produkti.

 

Straujiem soļiem tuvojas brīdis, kad Santas sapnis būs piepildīts un durvis vērs viņas skaistumkopšanas salons. Atklāšanas datumu gan viņa vēl nenosauc, bet plānots, ka jau šī vasara tiks pavadīta, aktīvi aizpildot klientu pieņemšanas laikus. Šobrīd salonā vēl rit pēdējie labiekārtošanas darbi un notiek nepieciešamās dokumentācijas kārtošana, taču Santa ir enerģijas pilna un mirdzošām acīm izrāda skaistās telpas. Tās atrast gan bijis visai grūti un meklējumi ilguši apmēram trīs mēnešus. – Protams, gribētos, lai ir centrālā apkure, bet protu saskatīt arī pozitīvo tajā, ka te ierīkotas divas krāsniņas. Tās rada mājīgu atmosfēru.  Dzīvoklī, kurā iekārtots viņas salons, kādreiz bijis visai drūms skats, jo tas ilgu laiku stāvējis tukšs. – Te nepietika tikai ar kosmētisko remontu. Nācās dažas sienas pat izgāzt, – atceras Santa. Gan pie lielākiem, gan mazākiem remontdarbiem un kopējā interjera veidošanas viņa pielikusi savu roku, kas piešķīris telpām patīkamu auru, un tas klientu apkalpošanas sfērā darbojoties nav mazsvarīgi. Finansējums, kas netika ieguldīts remontdarbos, tik iztērēts skaistumkopšanas procedūru veikšanai nepieciešamo iekārtu un produktu iegādei.

Skaistumkopšanas jomā Santa sāka darboties pirms dažiem gadiem. Karjeras izvēle gan sākumā bija pavisam citā nozarē, jo pēc vidusskolas viņa devās uz galvaspilsētu studēt pedagoģiju. Tagad gan pati smejas, ka vairs neatceras, kāpēc to vēlējās, toties ļoti labi zina, kāpēc studijas neturpināja. – Gribēju prom no Rīgas, atgriezties mājās. Nepiekrītu daudzu uzskatam, ka te ir lauki, tātad te nekā nav vai viss ir sliktāks kā citur. Te nekā netrūkst! Priecājos, ka man ir iespēja palikt dzimtajā vietā, un savu izvēli nekad neesmu nožēlojusi. Mani vienmēr iepriecinājusi skaistuma radīšana. Atgriežoties, sāku mācīties par manikīri, līdz pieteicās bērni. Kamēr viņi bija maziņi, turpināju apmeklēt dažādas mācības. Līdz šim esmu pabeigusi vairākus kursus, tostarp ieguvusi arī Rīgas Starptautiskā mācību centra diplomu sejas estētikā. Santas skaistumkopšanas salonā būs iespējams veikt manikīru, dažādās sejas estētikas un kopšanas procedūras, izmantot frizieru pakalpojumus un solāriju. Viņas iecere ir padarīt salona pakalpojumus klientiem pēc iespējas pieejamākus, tāpēc darba laiks būs mainīgs atkarībā no pieteikumiem. – Zinu, ka man pašai nepatīk ilgi gaidīt rindā pie speciālista. Piesakos uz kaut ko konkrētu šodien, bet ja nu pēc mēneša, kad pienāks mans pieraksts, to vairs gribēšu? Savus klientus iespēju robežās centīšos pieņemt pēc ļoti elastīga grafika un ja būs tāda nepieciešamība, kaut deviņos vakarā

Atskatoties uz jau paveikto un domājot par nākotni, lielu pateicību Santa izsaka savai ģimenei, tuviniekiem un citiem līdzcilvēkiem, jo īpaši vīram Arvim, kurš apņēmīgi un pacietīgi palīdz īstenot šo nebūt ne vienkārši realizējamo sapni. – Mans vīrs ir īsts zelts. Sava biznesa izveide no ģimenes ļoti daudz prasa gan finansiāli, gan citās jomās. Darbam ir jāvelta divtik vairāk laika un enerģijas, tai pašā laikā neatstājot novārtā arī citas vērtības. Dažkārt domāju – ja iepriekš būtu zinājusi, cik milzīgs darbs mani sagaida, vai to maz būtu uzsākusi? Tad secinu, ka dažkārt laikam labāk nezināt, un galu galā ir liels prieks, ka visiem ieguldījumiem saredzam perspektīvu, – pozitīvi noskaņota spriež Santa un smejot piebilst: – Man ļoti patīk cilvēku pārsteigtās sejas izteiksmes. Jo īpaši to cilvēku, kuri neticēja, ka man izdosies.

 

Zane Landsmane

Līgas Liepiņas foto

2017.gada 22.aprīlis