Aloja

Atskats uz aizvadīto Muzeju nakti Puikules muižā

Muzeju nakts Puikules muižā tika atklāta ar Alojas novada mūzikas un mākslas skolu audzēkņu koncertu “Saknes.Dzimšana.Šūpulis”. Koncerta pirmajā daļā Alojas mūzikas un mākslas skola sniedza muzikālo baudījumu par godu trīs ievērojamiem komponistiem, kuriem šogad ir jubilejas gads. Otrajā daļā Staiceles mūzikas un mākslas skola klātesošos pārsteidza ar muzikālo programmu “Melns ar baltu satikās”.  Lielu paldies sakām mūzikas un mākslas skolas vadītājām Ārijai Bakmanei un Lailai Ulmanei, kā arī visiem koncerta dalībniekiem.

Pēc koncerta muižas pagrabā norisinājās pasākuma cikla ”Manas saknes ir Alojas novadā” trešā tikšanās ar cilvēkiem, kuri iedvesmo mūs palikt uzticīgiem savam novadam. Tikšanās un diskusijas ar šiem cilvēkiem ir iedvesmas avots uzsākt savas īpašās aktivitātes, uzdrošināties pamēģināt kaut ko jaunu. Tieši šāds ir pasākuma cikla mērķis. Šīs tikšanās reizes īpašie viesi bija Santa Lazdiņa no Staiceles un puikuliete Laura Bitmane. Santai un Laurai abām pieder skaistumkopšanas saloni, tāpēc, viena otru papildinot, varēja pastāstīt, kā tas ir, veidot un uzsākt savu uzņēmējdarbību.

Vakarpusē ieradās JAWA draugu saieta dalībnieki, kuri šoreiz bija mērojuši ceļu no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un protams Latvijas. Pateicoties saieta koordinatoriem viļķeniešiem Ivetai Briedei un Jurim Bērziņam, muzeju nakts viesiem bija iespēja iepazīties un vizināties ar 45 ”JAWA” motocikliem. Pasākuma gaitā bija iespēja balsot fanu simpātijas balvai par labāko motociklu. Saieta dalībnieki par godu Latvijas 100 gadu jubilejai muižas parkā stādīja liepas- gudrības un garīguma simbolus.

Pasākuma gaitā bija iespēja aplūkot Puikules muižu gida pavadībā, apskatīt Ozolmuižas pamatskolas audzēkņu darbu izstādi, Ivetas Briedes izstādi “JAWA laiku lokos”, Pārslas Zeidmanes un Ivetas Briedes adīto zeķu izstādi, kā arī piedalīties Jurija Līča vadītajās radošajās darbnīcās. Jaunāko pasākuma apmeklētāju vidū lielu piekrišanu guva piepūšamās atrakcijas muižas parkā.

 

Teksts: Vivita Vītiņa, Rūdolfs Pelēkais

[Not a valid template]