Aloja

Miera skrējiens Alojas novadā

 

Šajā gadā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā iesākās Eiropas mēroga Miera skrējiens. Tā aizsācējs un idejas autors, Gandija miera prēmijas un UNESCO Miera balvas laureāts filosofs, sportists, mūziķis un mākslinieks Šri Činmojs. Simboliski tas ir skrējiens no sirds uz sirdi.  Nododot ceļojošo Miera lāpu no rokas rokā, no viena pagasta nākamajam, no viena novada otram, no savas valsts kaimiņu valstij, mēs dāvājam savas labās domas, sirds siltumu un savu labo gribu visai pasaulei.

Esam lepni, ka 15. jūlija rītā šis Miera skrējiens devās cauri novadam. Skrējiena dalībnieku pirmā pietura bija pie Alojas domes. To sagaidīja vidējās paaudzes deju kolektīvs “Sānsolis” un ritma grupa “Radi- Ridi-Rī”. Pēc īsajām uzrunām, ko teica Alojas novada sporta skolas pārstāve un Alojas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Rācenis atklāšanas ceremonijā Alojā, skrējienam pievienojās arī novadnieki, kas godam veicot, 12km distanci, līdz Staicelei un 9km distanci no Staiceles līdz Rozēniem, spēja nest miera skrējiena simbolu- lāpu. Staicelieši skrējējus sagaidīja ar Brīvprātīgās ugunsdzēsēju biedrības sarūpēto ūdens šovu un sātīgām pusdienām.

Paldies, Alojas novada iedzīvotājiem, dejotājiem, ritma grupai, Staiceles BUB, Alojas novada sporta skolai, muzeja darbiniecēm un visiem labas gribas cilvēkiem, kas piedalījās un atsaucās šim Miera skrējienam. 

Attēlihttps://failiem.lv/u/etk9xrnx

Foto. Inga Mauriņa Kaļva; Einārs Bērziņš, Zanda Aderniece