Aloja

Eiropas sporta nedēļa Alojas novadā

No 23. līdz 30. septembrim visā Latvijā norisinājās Eiropas sporta nedēļa, kuras ietvaros notika arī dažādi pasākumi Alojas novadā. Skolēnu ikdienu Alojas Ausekļa vidusskolā, Staiceles pamatskolā, kā arī Ozolmuižas pamatskolā iekustināja un aktīvāku padarīja dažādi sporta pasākumi, kuru laikā tika noskaidroti aktīvākie, izturīgākie, ātrākie un spēcīgākie jaunieši un bērni.

Alojas Ausekļa vidusskolā Aijas Kalnmačas, Jura Krastiņa un Imanta Dalkas vadībā lēkšanas dienā no 1.-12. klasei skolēni rādīja savas prasmes, cik lēcienus vienā minūtē var izpildīt, kas vērsa īpašu uzmanību uz bērnu un jauniešu koordināciju, kā arī uzsvaru lika uz lēkšanas vingrinājumiem. Futbola dienā skolēni rādīja savas iemaņas bumbas vadīšanā un sitienos pa vārtiem. Spēka dienā tika veikti dažādi spēka un izturības vingrinājumi, lai noskaidrotu, kurš ir spēcīgākais skolēns. Izrādījās, ka šogad nepārspētas kļuva meitenes, kuras veica pievilkšanās vingrinājumu vairāk nekā puiši.

Šogad arī Staiceles pamatskolas pirmsskolas izglītības grupiņas baudīja aktīvu un saulainu dienas sākumu, pildot dažādus aktīvus uzdevumus, piemēram, šķēršļu joslas pārvarēšanu, skriešanu cauri līklocim un bumbiņas mešanu mērķī. Aktīvie dalībnieki parādīja, ka sportošana viņiem ļoti patīk, kā arī to, ka viņi ir apguvuši jau daudzas iemaņas un attīstījuši savu kustību koordināciju.

Staiceles pamatskola, sadarbojoties ar Ģenerāļa Pētera Radziņa Staiceles Sporta profesionālo vidusskolu skolotājas Vizmas Tiltiņas vadībā, aktīvi pavadīja Eiropas sporta nedēļu, iesākot to ar Olimpisko dienu. Eiropas sporta nedēļas ietvaros tika veiktas dažādas aktivitātes – lēkšana ar lecamauklu un citi sarežģītības pakāpes lēkšanas uzdevumi, Futbola dienā profesionālas vidusskolas skolēni izspēlēja savstarpēju turnīru, kurā meitenes sacentās pret meitenēm un puiši pret puišiem. Spēka diena Staicelē tika aizvadīta, veicot dažādus spēka vingrinājumus, attiecīgi audzēkņu vecuma grupas spējām, lai noskaidrotu stiprākos un izturīgākos.

Arī Ozolmuižas pamatskolā Silvas Stumpes pavadībā skolēni aktīvi iesāka mācību gadu, pavadot Eiropas sporta nedēļu, ņemot dalību Kilometru krāšanā Ozolmuižā un Futbola turnīrā. Skolēni pēc izvēles varēja krāt kilometrus, veicot savu izvēlētu distanci atbilstoši savām spējām, nūjojot, ejot/skrienot vai braucot ar riteni. Futbola diena tika aizvadīta, izveidojot jauktās komandas, kuras savā starpā sacentās par uzvaru.

Arī pieaugušie varēja ņemt dalību dažādos pasākumos – riteņu vasaras noslēgumā Alojas novadā, Rudens stipro skrējienā Staicelē, ģimeniski aktīvā sestdienā Staicelē un zibens turnīrā futbolā Vilzēnos.

Alojas novada sporta skola vēlas teikt lielu paldies visiem par dalību pasākumos,  aktivitātēs un organizēšanā! #BeActive #Piecelies

 

Zane Adiene, Alojas novada sporta skolas direktora vietniece

Pasākums daļēji tika finansēts projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Alojas novadā”, Nr.9.2.4.2/16/I/028, ietvaros.