Aloja

LIAA izsludina pieteikšanos biznesa forumam par dizaina domāšanu

Dizaina-domasanaLatvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) šodien atver pieteikšanos biznesa forumam “Uzņēmums 2.0 I Dizaina domāšana”, kas 21. un 22. novembrī norisināsies Ventspilī, teātra namā “Jūras vārti” (Karlīnes ielā 40). Forums šogad būs veltīts pasaulē aktuālajam dizaina domāšanas tematam, kas var palīdzēt gandrīz ikvienas nozares uzņēmējam sasniegt labākos rezultātus savā nozarē. Dalība forumam visiem interesentiem ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc LIAA aicina pieteikties savlaicīgi.

 

Biznesa forums vietējiem uzņēmumiem tiek organizēts jau devīto gadu, taču šoreiz tas tiek veltīts dizaina domāšanas metodei, kas ir vērsta uz lietotāju vajadzību apzināšanu un ātru risinājumu meklēšanu, rezultātā radot pieprasītus produktus un pakalpojumus. Pasākumā gaidāmi gan Latvijas uzņēmumu pieredzes stāsti par dizaina domāšanas pielietojumu uzņēmuma vadībā un preces vai pakalpojuma izstrādē, gan pasaules līmeņa domātāju lekcijas, kurās varēs vairāk uzzināt par dizaina domāšanas stratēģijām.

 

21. novembrī savos pieredzes stāstos dalīsies Latvijas uzņēmumi (“Lattelecom”, “Anatomy Next”, “Vividly”, “UX Design Agency”), kas veiksmīgi ieviesuši dizaina domāšanu savā darbā. Uzstāsies arī Latvijā populāri dizaineri, piemēram, Edgars Zvirgzdiņš, Maija Rozenfelde, Jeļena Solovjova un citi, kas skaidros, kāpēc dizaineri ir pieprasīti un vajadzīgi arī uzņēmumos, kam ar dizaina nozari nav nekādas saistības. Šajā dienā uzstāsies arī profesors Pīters Kellijs (Peter Kelly), kurš atklās, kādi dizaina domāšanas elementi ir “Apple”, “Amazon” un citu miljoniem ASV dolāru vērtu uzņēmumu attīstības pamatā, savukārt izaugsmes treneris Pols Hjūzs (Paul Hughes) forumā runās par to, kā dizaina domāšanu var izmantot kā stratēģisku rīku uzņēmējdarbības dizainēšanā. Lekcijās tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.

 

Foruma otrajā dienā, 22. novembrī, norisināsies 3 interaktīvas meistardarbnīcas, lai forumā izskanējušās atziņas varētu vēl labāk izprast, iesaistoties meistarklasēs un darbnīcās. Darbnīcās Pīteram Kellijam un Polam Hjūzam pievienosies industriālais dizainers Čārlzs (Charles) Bušmanis un “Creativity Lab” dibinātāja Latvijā Signe Adamoviča, lai praktiski parādītu, kā dizaina domāšanu izmantot uzņēmuma attīstībā. Darba valoda meistarklasēs – angļu.

 

Forumam ikvienam iespējams pieteikties vietnē dizaina.domasana.liaa.gov.lv

 

Plašāka informācija:

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Biznesa informācijas nodaļa

+371 67039459

events@liaa.gov.lv