Aloja

Brīvzemnieku pagasta saimniecība “Vīksnas” saņems kvalitātes zīmi “Zaļais sertifikāts”

31. janvārī Rīgas pilī norisināsies vides kvalitātes zīmes “Zaļais sertifikāts” pasniegšanas pasākums un sertifikāta 20 gadu pastāvēšanas salidojums. Šogad sertifikātu saņems 21 lauku tūrisma uzņēmējs. Sertifikātus uzņēmējiem pasniegs Latvijas Valsts prezidents un „Zaļā Sertifikāta” patrons Raimonds Vējonis un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, klātesot LLTA “Lauku ceļotājs” prezidentei Asnātei Ziemelei un mūsu īpašajam viesim no Eiropas komisijas Mr. Angelo Salsi.

“Zaļo sertifikātu” svinīgajā pasākumā saņems arī Brīvzemnieku pagasta piemājas bioloģiskā saimniecība „Vīksnas”. Saimniecība sertifikātu saņems par saimniekošanu, ievērojot „zaļas” saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu.

Bioloģiskā saimniecība „Vīksnas” nodarbojas ar aitkopību un lauku tūrismu. Saimniecībā audzē Latvijas tumšgalves šķirnes aitas.  No aitām iegūto vilnu  saimnieki pilnībā pārstrādā – filcē dažādus izstrādājumus. Tiek piedāvātas ekskursijas pa saimniecību, daiļdārza apskate, aitu barošana un aitu vilnas izstrādājumu apskates telpa.

Sagatavojusi Liāna Lilenblate-Sipko