Aloja

Varēs saņemt barikāžu dalībnieka apliecību

2019. gada 4. martā no plkst. 11.00-16.00 Mazsalacas novada pašvaldībā, Pērnavas ielā 4, Mazsalacā, barikāžu dalībnieki varēs saņemt barikāžu dalībnieka Statusa apliecības. 

Apliecību izsniegšana notiks pēc iepriekšēja pieraksta, lūdzam sazināties pa tālr.25447706.  (Aicinām pieteikties Alojas novada barikāžu dalībniekus apliecību saņemšanai)

1991. gada barikāžu dalībnieka apliecība ir dokuments, kas apliecina barikāžu dalībnieka statusu. To var iegūt personas, kas ir reģistrējušās kā barikāžu dalībnieki un saņēmušas kādu no apbalvojuma veidiem – Piemiņas zīmi vai Pateicības rakstu.

Apliecība paredzēta uzrādīšanai Latvijas Republikas valsts un pašvaldību iestādēs saskaņā ar likumu “Par 1991. gada barikāžu dalībnieku statusu”. Pašvaldība tiesīga savos saistošajos noteikumos šo apliecību ieguvušajiem barikāžu dalībniekiem var piešķirt sociālās garantijas, dažādas atlaides un atvieglojumus.

SVARĪGI! Ierodoties uz apliecības saņemšanu, līdzi jābūt Piemiņas zīmes apliecībai vai Pateicības rakstam (oriģinālam vai kopijai) un Personu apliecinošam dokumentam (pase vai ID karte).

Tie barikāžu dalībnieki, kuri vēl nav reģistrējušies un ieguvuši kādu no apbalvojumiem, Statusa apliecību iegūt nevarēs. Par reģistrēšanās kārtību interesēties 1991. gada barikāžu dalībnieku biedrībā: tālr. +371 67213525, e – pasts barikazu.muzejs@gmail.com vai mājas lapā www.barikades.lv.

Avots: www.mazsalaca.lv