Aloja

Puikules jaunieši aizved popielu uz Limbažiem

Aktīvie jaunieši no Puikules, kuri darbojas arī Jauniešu domē, pirms diviem gadiem nolēma savā skolā – Limbažu novada Ģimnāzijā, organizēt popielu. Tā kā jaunieši katru gadu piedalās Vilzēnu tautas nama organizētajā pasākumā, tad viņiem jau bija radušās zināšanas, kā aptuveni pasākums rīkojams. Iepriekšējā gada noslēgumā, Limbažu novada ģimnāzijā norisinājās Popiela 2019, kurā kā žūrija tika aicināta Limbažu novada ģimnāzijas direktore Gunta Lāce, Sporta un kultūras centra “Vidriži” vadītājs Rūdolfs Pelēkais un Alojas novada jaunatnes lietu speciāliste Monta Meldere. Ja pirmajā gadā atsaucība nebija pārāk liela, tad šogad priekšnesumu bija sagatavojusi katra klase un dažas no klasēm pat vairākus. Priecājamies par jauniešiem, ka viņu pūliņi un talants tika novērtēts, un viņi saņēma specbalvu par savu priekšnesumu.

Tiem, kuri popielā nav piedalījušies, tas liekas nieks, bet katra detaļa, gatavojot kvalitatīvu priekšnesumu ir svarīga. Jauniešiem ir jādomā par dziesmas izvēli, tēliem, tērpiem, kustībām, režiju, scenogrāfiju un daudz ko citu, nemaz nerunājot par drosmi uzkāpt uz skatuves un parādīt sevi no vēl neredzētas puses.

Priekšnesumi bija pārsteigumiem pilni, jo tika rādīti vairāk kā desmit priekšnesumi, un vienā no tiem dalību ņēma pat dzīva kaza.

Liels lepnums par mūsu novada jauniešiem un visiem ģimnāzijas skolniekiem, kuri ir patiešām radoši un talantīgi!

Ievietoja: Monta Meldere

Foto: Pēteris Alksnis