Aloja

Alojas novada karatistiem panākumi starptautiskā turnīrā

18. janvārī Šauļos notika ikgadējais starptautisks karatē turnīrs “Baltic States karate championship 2020”. Šogad šīs sacensības pulcēja ap 500 sportistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas. Vidzemes karatē klubu un Alojas novadu šogad Baltijas čempionātā pārstāvēja Mārcis Skrīvelis, Andreass Meļņičenko un Eduards Dūrens.

Mārcis Skrīvelis startēja jauniešu kategorijā līdz 18 gadiem smagajā svarā, kurā pārliecinoši ar rezultātu 5:1 uzvarēja sportistu no Lietuvas, izcīnot 1.vietu savā kategorijā! Vēl Mārcis piedalījās “Open” kategorijā (piedalās sportisti no vairākām svara kategorijām), kurā aizvadīja trīs cīņas – no kurām divās guva uzvaru un finālā sīvā cīņā ar rezultātu 2:3 piekāpās sportistam no Rīgas kluba, izcīnot sudraba medaļu.

Eduards Dūrens veiksmīgi aizvadīja sacensības kategorijā U12 virs 45 kilogramiem. Astoņpadsmit sportistu lielā konkurencē Eduards guva uzvaru trijās cīņās pēc kārtas, nezaudējot nevienu punktu. Finālā par Baltijas čempionāta zeltu E.Dūrens cīnījās pret igauni, kuram sīvā cīņā piekāpās ar 0:1, tādējādi izcīnot augsto 2.vietu.

Jauniešu kategorijā līdz 18 gadiem līdz 76 kilogramiem, alojietis Andreass Meļņičenko pirmajā cīņā piekāpās Igaunijas izlases sportistam, taču vēlāk cīņā par bronzas medaļu mūsu sportista ar rezultātu 0:1 guva uzvaru un augsto 3.vietu.

Kopumā alojiešiem Baltijas čempionātā pilns medaļu komplekts, apsveicam!

Apsveicam arī pārējos Vidzemes karatē kluba sportistus, kuri guva augstus panākumus šajā turnīrā!

Vidzemes karatē klubs ar 2 zelta, 4 sudraba un 3 bronzas medaļām 40 klubu konkurencē ierindojās augstajā 9.vietā!

Informāciju sagatavoja: M. Halatins