Aloja

Nosvinēta Staiceles pilsētas 28. dzimšanas diena

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 25. janvārī, Staiceles kultūras namā pulcējās staicelieši un citi viesi. Pulcēšanās iemesls bija Staiceles pilsētas 28. dzimšanas dienas svētku koncerts. Koncertuzvedumā “Es savai pilsētai jeb diennakts pilsētas dzīvē” piedalījās pilsētas talantīgie jaunieši un Staiceles kultūras nama amatierteātris “Fabrika”.

Muzikālos priekšnesumus sniedza Staiceles mūzikas un mākslas skolas audzēkņi Regnārs Nerips, Ruslans Andrejevs un Dace Štemere, kā arī Staiceles kultūras nama bērnu mūzikas un ritma kolektīvs Ķipari, vokālais ansamblis Vēlreiz, Staiceles pamatskolas ansamblis. Savukārt ar deju uzvedumu klātesošos pārsteidza Staiceles kultūras nama deju kolektīva jaunākie dalībnieki Stazelīte un skolēnu deju grupa Stazele.

Ar dzejas rindām dalījās Staiceles kultūras nama vadītāja Inga Neimane, TIC vadītāja Inese Timermane un Mūzikas un Mākslas skolas pedagoģe Ārija Daugule. Koncerta noslēgumā klātesošos uzrunāja Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldes vadītājs Pēteris Kuzmenko, pēc tam staicelieši vienojās kopīgā Staiceles himnas dziedāšanā, vēlāk cienājās ar gardo dzimšanas dienu torti.

Teksts un foto: Regīna Grosa