Aloja

Noslēgusies Latvijas Amatieru un Junioru čempionāta motokrosā 2020. gada sezona

Pagājušajā sestdienā (5. septembrī) Aizputē, Misiņkalna motokrosa trasē notika Latvijas Junioru un Amatieru čempionāta motokrosā noslēdzošais, 5. posms, pulcējot vairāk nekā 190 dalībniekus, un laika apstākļi braucējus nelutināja – lietus trasi padarīja ļoti dubļainu, ievērojami apgrūtinot braukšanu. Kā ierasts, sacensībās piedalījās motoklubs “ASB” – aplūkosim sacensību rezultātus, kā arī sezonas kopvērtējuma tabulas individuālajās ieskaitēs!

MX Iesācēji

Ritvars Brunavs sezonas noslēgumā gan abos braucienos, gan posmā kopumā izcīnīja 4. vietu, Sezonas kopvērtējumā, pateicoties divām 2. vietām un vienai uzvarai posmos, R. Brunavs ieņēma 2. vietu. Cīņa šajā klasē bija īpaši sīva, uz ko norāda plašais dalībnieku skaits – visas sezonas laikā uz starta MX Iesācēji klasē izgāja 72 sportisti. Aizputē pirmo reizi šosezon uz starta šajā klasē stājās arī Rinalds Kārkliņš, ieņemot 7. vietu (9. un 6. vieta braucienos), kas kopvērtējumā deva 35. vietu. Didzim Plūsniņam posmā 11. vieta (11. un 12. vieta braucienos), bet pēdējos trijos posmos iekrātie punkti sezonas kopvērtējumā ļāva ieņemt 20. pozīciju. Toms Tomass Zlidņevs, izlaižot pēdējo posmu, sezonas kopvērtējumā ieguva 12. vietu, bet Artūrs Linde, startējot vien 1. posmā, kopvērtējuma tabulā ierindojās 33. vietā.

MX14+

Dāvis Bergšteins šogad piedalījās pirmajos divos posmos, kas sezonas kopvērtējumā MX14+ klasē deva 13. vietu.

MX25+

Toms Liepiņš Aizputes posmā izcīnīja 3. vietu (arī braucienos divas 3. vietas). Toms šosezon aizvadīja ļoti stabilu sezonu, piecos posmos četras reizes ierindojoties 3. vietā, un vienreiz izcīnot 2. vietu. Gala rezultātā izcīnīta ļoti stabila 2. vieta sezonas kopvērtējumā.

MX30+

Kristapam Dunduram šoreiz 7. un 10. vieta braucienos (posmā – 8. vieta), savukārt sezonas kopvērtējumā – 12. vieta (izlaižot divus no pieciem posmiem).

MX40+

Visai savdabīgs gala iznākums posma kopvērtējumā bija redzams MX40+ klasē: Oskars Baltruņķis abos braucienos izcīnīja 2. vietu, taču, ņemot vērā ļoti blīvos rezultātus, posmā iegūta 3. vieta. Tas gan netraucēja sezonas kopvērtējumā iegūt 1. vietu (posmos iegūstot attiecīgi 1., 4., 2., 2. un 3. vieta). Dmitrijs Popakuls sezonas kopvērtējumā ierindojās 8. vietā, izlaižot divus posmus, tostarp – arī Aizputē.

MX45+

Uzreiz jāpiemin, ka sezonas gaitā visi šīs klases MK “ASB” braucēji diemžēl guva traumas, kas liedza piedalīties vairākos posmos. Ivo Mellups, startējot divos posmos, sezonas kopvērtējumā ieguva 11. vietu, Sandrim Kalniņam sezonā 14. vieta (pilnvērtīgi aizvadot pirmos divus posmus), bet Uģis Buklāgins ierindojās 17. vietā ar būtībā pusotru aizvadītu posmu.

MX50+

Normunds Šķepasts posmā izcīnīja 3. vietu (5. un 3. vieta braucienos), sezonas kopvērtējumā ierindojoties 4. vietā, vien 17 punktus atpaliek no 3. vietas. Intam Ķikulim posmā 5. vieta (4. un 6. vieta braucienos), bet sezonas kopvērtējumā Ints uzreiz aiz Normunda, proti, 5. pozīcijā.

MX85 J

Junioru ieskaitē MX85 J klasē Kristeram Zemmeram 7. vieta (8. un 7. vieta braucienos), bet sezonas kopvērtējumā ar diviem izlaistiem posmiem Kristers ierindojās 11. vietā.

Ar detalizētiem posma rezultātiem Aizputes posma individuālajās ieskaitēs iespējams iepazīties ŠEIT, junioru klašu rezultāti atrodami ŠEIT, bet sezonas kopvērtējums braucējiem redzams ŠEIT.

Jāpiemin, ka sezona vēl nav noslēgusies blakusvāģu ekipāžām; BV Veterānu klasē Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis pēc trim posmiem sezonas kopvērtējumā ieņem 2. vietu, vien 9. punktus atpaliekot no līderiem. Nākamais, 4. posms blakusvāģu ekipāžām notiks 26. septembrī Stendē. Līdz ar to šobrīd vēl nav pieejams arī sezonas kopvērtējums komandām. bet pēc pirmajiem trīs posmiem MK “ASB” ierindojās 3. vietā. Varam secināt, ka kopumā sezona vērtējama pozitīvi, jo izcīnītas vairākas uzvaras un goda pjedestāli gan atsevišķos posmos, gan individuālajos kopvērtējumos, un arī komandu kopvērtējumā motoklubs “ASB” šobrīd ir ļoti cienījamā pozīcijā. Taču diemžēl sezonu vairākiem braucējiem pabojāja (vai pat lika pārtraukt pilnībā) dažādas traumas.

Motoklubu „ASB” atbalsta: SIA „ALOJA-STARKELSEN”, ZS „BUĶI”, SIA „MARKO K”, SIA „HSF Transport”, „MotoParts” un „Alpine”, kā arī Alojas novada dome.

Sagatavoja: R. Paeglis