Aloja

Blakusvāģu ekipāžas sasniegumi 2014.gada sezonā Alojas novadā

Ir noslēgusies spraigā un notikumiem bagātā motosezona vienīgajai blakusvāģu ekipāžai Alojas novadā. Atskatoties uz paveikto, samērā veiksmīgo sezonu, abi braucēji – Jānis Sedlenieks (Staicele) un Ģirts Indrijaitis (Ogre) priecājas par sasniegumiem un savām mazajām uzvarām.

Sportisti arī šogad startēja “Retro motokross” rīkotajos posmos, kuri notika Elkšņos, Saldū, Viesītē, Tukumā, Olainē un Mārupē. Elkšņos un Saldū spraigā cīņā tika iegūta 2.vieta, toties Viesītes posmā, Tukumā un Olainē abi ieguva 1.vietu. Mārupē gāja vissmagāk, trase bija viena vienīga dubļu vanna un līdz ar to smags pārbaudījums ne tikai sportistiem, bet arī tehnikai. Šajā posmā tika 3.vieta. Kopumā “Retro motokross” rīkotajos 6 posmos iegūta 1.vieta kopvērtējumā, un tas braucējos raisa pārdomas, ka jāizvirza sev augstāki mērķi, jo šajā motokrosā pārliecinoši iegūta uzvara jau otro sezonu.

Šogad tandēms startēja arī Latvijas Čempionāta (LČ) un Latvijas Kausa rīkotajos 7 posmos. Nopietnāka konkurence un spraigāka cīņa tikai stiprināja braucēju vēlmi piedalīties. Tehnika nepievīla, par ko milzīgu paldies jāsaka mehāniķim Andrim Bičkovskim no Cēsīm, kurš ziemā paveica lielisku darbu, kā arī trases „izkost” palīdzēja Aleksandrs Štelle.

LČ rīkotie posmi notika Aizputē, Ķegumā, Viļakā, Stelpē, Cēsīs, Dobelē un Gulbenē. Viļakā „Baltā brieža” trasē tika braukts pirmo reizi, nelutināja arī laikapstākļi, bet kopumā braucēji lieliski parādīja savu meistarību, un ne tikai šajā trasē. Visaugstāk braucēji pakāpās Ķegumā – 5.vietā, bet kopvērtējumā LČ – 11.vieta, LK – 8.vieta.

Savus spēkus braucēji iemēģināja arī Karksi – Nuija (Igaunijā), kur konkurence bija spēcīga un trase sarežģīta, bet sportisti gandarīti, ka ir šādas iespējas noslīpēt savu braukšanas meistarību un veicināt sadarbību savā starpā, jo kā zinām, blakusvāģu veiksmīgam startam ir būtiska abu braucēju sadarbība un vienprātība.

Šajā sezonā mūsu sportisti startēja zem kluba CAMK Latgale. Šosezon piedzīvots daudz  –  gan melnbaltais kino Jaunmārupē, gan kara laika lādiņš trases vidū brauciena laikā Olainē, kā arī abu braucēju akrobātiskie gājieni, kas gan neatstāja būtiskus veselības sarežģījumus.

Atskatoties uz paveikto, ir liels prieks un gandarījums, ka sezona noslēgusies veiksmīgi, bet nemazina faktu, ka puiši izvēlējušies gana bīstamu un sarežģītu sporta veidu. Kantētājs Ģirts vien nosaka: „Patīkama garša sezonai! Braukts ar baudījumu.” Un kas zina, iespējams, jau nākamajā sezonā abus braucējus manīsim Pasaules Čempionātā Latvijā. Viņi neatmet domu vairāk palūkoties arī ārpus Latvijas robežām.

Lielu paldies braucēji saka klubam CAMK Latgale, atbalstītājam SIA „Lemminkainen Latvija”, SIA „Lacsed”, SIA „Cramo”, TD&A mehāniķim Andrim Bičkovskim, Uģim Ķeviņam, Retro motokrosa organizatoram Sandrim Meijeram un pārējiem atbalstītājiem. Un, protams, vislielākais paldies sportistiem jāsaka pašiem sev par izturību, savām ģimenēm par entuziasmu un prieku līdzdarboties.

Zināms vien, ka mocīts pa ziemu piedzīvos tehniskas pārvērtības, bet abi braucēji (komandas biedri) plānos sacensību kalendāru un izvirzīs sev jaunus mērķus.

Novēlu spēku un izturību arī nākamajā sezonā. Lai pietiek drosme, veiksme un nezūd cīņas spars!

Lana Berga

Foto no personīgā arhīva un www.lamsf.lv