Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā smaržo pēc šokolādes

8.decembrī, malkojot karstu šokolādi, Staiceles pilsētas bibliotēkā tika atklāta netradicionāla fotoizstāde „Laimas šokolādes stāsts”. Atklājot izstādi, apmeklētājiem bija dota unikāla iespēja noskatīties režisora Kaspara Gobas dokumentālo filmu „Saldumu pilsēta”, kas ir stāsts ne tikai par Rīgas saldumu fabrikām un to ekonomisko izaugsmi, bet arī par cilvēkiem, kas ik dienas pavadījuši pie mehāniskajām iekārtām, gatavojot šķietami ikdienišķos našķus.

Izstādē interesantā veidā var iepazīt, kā no kakao pupiņas top „Laimas” šokolāde. Tā atklās nozīmīgākos notikumus leģendārās šokolādes fabrikas vēsturē.

Foto izstādē aplūkojamas divas ekspozīcijas: vienā fotogrāfijas, kurās atspoguļots pilns kakao pupiņas dzīves cikls – no izaugšanas tālajā Āfrikā līdz „Laima” šokolādes tāfelītei. Otra ekspozīcijas daļa veltīta AS „Laima” vēsturiskajam dzīvesstāstam gandrīz 145 gadu garumā.

Izstādes mērķis ir iepazīstināt iedzīvotājus ar meistarību, ko saglabājusi Latvijas šokolādes fabrika „Laima”. Laikā, kad citi ražotāji iepērk gatavus pusfabrikātus un ražo saldumus, „Laima” vienīgā gatavo šokolādi no kakao pupiņām, uzņemoties pilnu atbildību par tās kvalitāti.

Turpinājumā, šokolādes smaržas ieskauti, visi interesenti varēja ņemt dalību radošajā konfekšu pušķu veidošanas darbnīcā. Pateicoties skolotājai Inesei Strazdiņai, tapa izdomas bagāti un garšīgi konfekšu pušķi Jaungada šampanietim.

Izstāde bibliotēkā būs apskatāma līdz 6.janvārim.

Anita Strokša

Intas Meisteres foto