Aloja

Decembris Alojas Ausekļa vidusskolā

Pavisam drīz pāršķirsim aizejošā, 2014.gada kalendāra pēdējo lapu. Decembris ir tāds savāds mēnesis, kad atmiņā izceļam labo – veiksmes, panākumus, uzvaras, gandarījumu un prieku. Un nav nozīmes, vai tās ir lielas lietas, vai šķietami nenozīmīgi sīkumi. Bet pārējais…tā ir mūsu pieredze un mūsu ceļazīmes.

Gada pēdējais mēnesis Alojas Ausekļa vidusskolā bija rosīgs. Skolēnu dome aicināja klases rotāt ar Adventa vainagiem, bet skolas direktore Inese Mētriņa ierosināja klasēs eglītes pušķot ar pašu gatavotiem rotājumiem. Lai gan sākotnēji bija domāts atrast  pašu skaistāko egli skolā, no šīs ieceres ātri nācās atteikties, jo visās klasēs tās bija ļoti skaisti izgreznotas.

Ziemassvētki ir labestības, piedošanas un mīļuma laiks, kad mēs, līdzcilvēki, varam palīdzēt cits citam. Mūsu skolas skolēni palīdzēja veikt dažādus darbiņus gados vecākiem cilvēkiem. 8.klase kopā ar savu audzinātāju Smaidīti Rudzīti jau trešo gadu devās apciemot ļaudis Alojas sociālās aprūpes centrā, bet itin visas klases iesaistījās apsveikumu un dāvaniņu gatavošanā mazajam pirmklasniekam Miķelītim, kuru skārusi smaga slimība. Lai palīdzētu šai ģimenei, 17.decembrī skolā notika labdarības koncerts, kurā ar saviem priekšnesumiem uzstājās Alojas Mūzikas un mākslas skolas un Alojas Ausekļa vidusskolas audzēkņi, kā arī Alojas kultūras nama koklētāju ansamblis “Māriņa”. Pasākumu vadīja skolas direktore, kura vairākkārt lika aizdomāties par trīs vārdiem – ticību, cerību un mīlestību. Labdarības koncerta noslēgumā I.Mētriņa dāvāja Miķelīša tētim visu pasākumā klātesošo cilvēku apmīļotu, mazu rotaļu lācīti un vēlēja saglabāt ticību brīnumam.

 

Puisēna ģimene un skola sirsnīgi pateicas visiem ziedotājiem – tika savākti nedaudz vairāk kā 500 eiro!  Tāpat paldies visiem tiem skolēnu vecākiem un klašu audzinātājiem, kas kopā ar bērniem palīdzēja sarūpēt dāvaniņas!

Ar svētku koncertu un lugas “Leijerkastnieks” iestudējumu 18.decembrī notika Ziemassvētku pasākumi 1. – 4. un 5. – 12.klasēm. Skolēni par labiem sasniegumiem mācībās saņēma diplomus un naudas balvas. Protams, kā katru gadu, neizpalika arī svētku diskotēka. Šogad tā bija veltīta rūķu tematikai.

Mācību gada 1.semestra pēdējā dienā, pēc vairāku gadu pārtraukuma, skolēni un pedagogi pulcējās Alojas evanģēliski luteriskajā baznīcā, kur visus laipni sagaidīja un uzrunāja mācītājs Andis Smilga.

Bagāts notikumiem skolas dzīvē bija šis gada pēdējais mēnesis. Lai arī Jaunajā gadā netrūkst radošu dienu, lai pietiek spēka un izturības jaunu ideju realizēšanai!

Direktora vietniece audzināšanas jomā Līga Gūtmane