Aloja

2014.gada nogale Brīvzemnieku pagastā

DSC_0238Rūķi Brīvzemnieku pagastā svētkiem gatavoties sāka jau novembra beigās, ar aktīvu piedalīšanos dažādās radošajās darbnīcās. Dažas dienas pirms Adventes bija iespēja iemācīties gatavot Adventes vainadziņus floristes Vivitas Vītiņas vadībā. Nedēļu vēlāk norisinājās radošo darbnīcu otrā daļa – Ziedīte Jirgensone visus ievadīja skaistu izšūto kartiņu pasaulē. Un nu varēja ķerties klāt arī dāvaniņu gatavošanai. Sāls darbnīcā pie tās vadītājas Lienes Mednes Grigorjevas skaistas lietas tapa gan lielām, gan mazām rociņām. Liene ierādīja, kā top visdārgākās dāvaniņas, no sirds un ar lielu mīlestību. No mīklas veltnējām, rullējām, krāsojām un veidojām figūriņas pēc katra gaumes un patikšanas.

Lai svētki būtu izdevušies, neiztikt arī bez svētku rotas – egles. Par to šogad Brīvzemnieku pagastā parūpējās Valdis Jirgensons. Liels paldies viņam!

19.decembra vakarā Puikules tautas namu pieskandināja pirmais Ziemassvētku ieskaņas koncerts ģimenēm „Lai vairojas prieks”. Pasākuma scenāriju caurvija Kārļa Skalbes pasaka „Kaķīša dzirnaviņas”. Par veiksmīgu un sirdsmīļu pasākuma norisi gādāja Signe Ungure. Mīļš paldies sieviešu vokālajam ansamblim „Savam priekam’’ un vadītājai Līgai Aumeisterei, Laurai Margevičai, kā arī bērnu vokālajam ansamblim ”Končas’’ par prieka vairošanu un brīnišķīgo skanējumu!

21.decembrī norisinājās Ziemassvētku pasākums bērniem „Brīnumu laiks”. Liels paldies jāteic audzinātājai Kitijai Rebainei un mūzikas skolotājai Dainai Mūrniecei, kā arī visiem lieliskajiem māksliniekiem no pirmskolas un mazās grupiņas par skaisto koncertuzvedumu. Par muzikālo sveicienu rūpējās arī Ozolmuižas bērnu ansamblis un tā vadītāja Kristīne Freimane – Semjonova. Kā jau iepriekš minēts – Brīvzemnieku pagastā ir tikai paklausīgi bērni – pie mums viesojās arī pats Ziemassvētku vecītis ar lielu dāvanu maisu.

Ziemassvētku pasākums senioriem „Reiz Ziemassvētkos” norisinājās 22.decembrī. Viesos bija ieradies un ar savu izpildījumu priecēja mūziķis Viktors Tilčiks. Arī šeit neiztika bez Ziemassvētku vecīša sarūpētajām dāvaniņām, bet pats galvenais, ka visapkārt virmoja sirsnība, čalas un atkal satikšanās prieks.

Puikules bibliotēkā tika izstādīta Tautas lietišķās mākslas studijas „Staicele” radošo darbu izstāde. Staicelietes mūs priecēja ar skaistiem, austiem vilnas lakatiem un krāšņiem vilnas ziediem.

Novēlam visiem laimīgu, radošu un veselības pilnu Jauno gadu!

Vivitas Vītiņas teksts un foto

no images were found