Aloja

Konkursā „Latvijas Maksimālisti” pieteikšanās pagarināta līdz 15.februārim

maksimalisti_logoŅemot vērā ļoti lielu skolēnu aktivitātes pieaugumu konkursa noslēguma posmā, „Latvijas Maksimālisti” pieteikumu iesniegšana tiek pagarināta līdz šī gada 15.februārim. Šobrīd ir saņemti jau vairāk nekā 240 skolēnu video pieteikumi un visaktīvāk pārstāvētās kategorijas ir sports un veselība, māksla, mūzika un speckategorija 5.- 6. klašu skolēniem.

 

Konkursa organizatori aicina ikvienu Latvijas skolēnu, kas mācās 7. – 12.klasē vai ir 1. – 3.kursu profesionālās vidusskolas audzēknis, parādīt savu talantu un pieteikties kādā no piecām konkursa kategorijām – eksaktās zinātnes, humanitārās zinātnes, mūzika, māksla, sports un veselība. Savukārt skolēni, kas mācās no 5. – 6.klasei, tiek aicināti sagatavot video pieteikumu „Mans iedvesmas stāsts latviešiem”. Pieteikšanās konkursam notiek mājaslapā www.maksimalisti.lv

 

Konkurss „Latvijas Maksimālisti” ir unikāla iespēja talantīgākajiem un spējīgākajiem jauniešiem saņemt nozīmīgas stipendijas savu talantu un prasmju attīstībai. Kopējais „Maxima” stipendiju fonds ir 30 000 eiro un stipendijas saņems 50 skolēni. Pirmās vietas ieguvēji katrā kategorijā saņems 1500 eiro stipendiju, otrās vietas ieguvēji – 1000 eiro stipendiju un trešās vietas ieguvēji – 500 eiro stipendiju, savukārt 35 skolēni (septiņi katrā kategorijā) saņems 400 eiro stipendiju. Savukārt konkursa speckategorijas uzvarētāji – desmit 5. – 6.klašu skolēni – saņems planšetdatorus, kas noderēs zinību apgūšanai skolā un ārpus tās.

 

Pieteikumus pēc stingriem kritērijiem izvērtē profesionāla žūrija, kas ir Latvijā atpazīstamas un augstus sasniegumus guvušas personības: Bērnu Zinātnes centru izveidotājs, vienīgais Latvijas kandidāts lidojumam uz Marsu – Pauls Irbins, ielu kultūras un sporta kustības „Ghetto Games izveidotājs Raimonds Elbakjans, modes zīmola „QooQoo” radītāja un īpašniece Aļona Bauska, grupas „Musiqq” līderi Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs, pasaulē godalgotais Latvijas skeletonists Martins Dukurs, kurš apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

 

Konkursa mājaslapā www.maksimalisti.lv sadaļā „Mēneša labākie” ir apskatāmi pašreizēji konkursa līderi, kas pieteikumus ir iesnieguši laika posmā no oktobra līdz novembrim. Konkursa žūrija aktīvi strādā un vērtē arī jaunākos iesniegtos pieteikumus.

Konkursa organizatori atgādina, ka balsojums par labākajiem notiek arī internetā, kad ikviens var nobalsot par savu favorītu. Līdzcilvēku atbalsts ir īpaši būtisks, lai jaunieši sasniegtu augstus mērķus, tāpēc aicinām vecākus, pedagogus, neformālās izglītības pārstāvjus un citus viedokļa līderus motivēt skolēnus piedalīties konkursā.

 

Plašāka informācija ar detalizētu konkursa nolikumu, kā arī nepieciešamo dokumentu sarakstu, lai pieteiktos konkursam, pieejama mājas lapā www.maksimalisti.lv. Papildu informāciju par stipendiju konkursu var iegūt, rakstot uz e-pastu latvijasmaksimalisti@maksimalisti.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67844490.