Aloja

VUGD ne tikai dzēš ugunsgrēkus, bet arī palīdz savvaļas dzīvniekiem

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus, no tiem 20 izsaukumi bija uz ugunsgrēkiem, tajā skaitā viens izsaukums uz kūlas ugunsgrēku. Veikti 20 glābšanas darbi un saņemti septiņi maldinājumi.

 

Vakar glābēji sniedza palīdzību arī savvaļas dzīvniekiem. Babītes novadā stirna bija iekļuvusi norobežotā teritorijā un pašas spēkiem nevarēja izkļūt no tās, savukārt Upes ielā Gulbenē kādā dzīvoklī zem skapja bija palīdis zalktis. Ugunsdzēsēji palīdzēja dzīvniekiem – stirna izlaista no teritorijas, bet zalktis noķerts un palaists brīvā dabā.

 

Par spīti mitrajam un lietainajam laikam, vakardien 18.novembra krastmalā Daugavpilī izcēlās kūlas ugunsgrēks un pērnā zāle dega 150m2 platībā. Kopumā šogad Latvijā reģistrēti 1845 kūlas ugunsgrēki. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods.

 

Citviet Latvijā ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst aizdegušās dārza mājas, garāžas un bēniņus, kā arī ugunsgrēkus, kuros dega elektrības vadi, sadzīves mantas, atkritumi un divās dzīvojamās mājās dūmvados degoši sodrēji. VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un ugunsgrēku gadījumos nekavējoties zvanīt uz tālruni 112.

 

 

Sagatavoja Viktorija Gribuste

VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece

Tel. 29468106

E-pasts: Viktorija.Gribuste@vugd.gov.lv