Aloja

Alojas novada komandas noslēdz “ziemas sezonu” OC “Limbaži” rīkotajos čempionātos

Jau ierasts, ka “ziemas sezonā” no oktobra līdz aprīlim, Olimpiskā centra “Limbaži” rīkotajos čempionātos florbolā, basketbolā, volejbolā un telpu futbolā piedalās sporta aktīvisti un komandas no Alojas novada.

 

Florbols

20141214_165526Kā pirmie savu dalību OC “Limbaži” čempionātos uzsāka Puikules florbolisti (komanda P.K.U.). Florbols, ne tikai Vidzemē, bet arī visā Latvijā, uzņem lielus apgriezienus, tāpēc īpašs prieks par to, ka arī mūsu novadā šis sporta veids, ir cieņā. Pirmajā OC “Limbaži” čempionā piedalījās 7 komandas. Pēc regulārā turnīra mūsu florbolisti ierindojās 2. vietā, savukārt izslēgšanas spēļu dienā, mūsējie parādīja raksturu un izcīnīja čempion titulu, kļūstot par pirmajiem OC “Limbaži” florbola čempionāta zelta medaļu ieguvējiem.

 

Basketbols

IMG_16757066275202Šī sezona basketbolistiem bija izaicinājumu pilna. Salīdzinot ar 2013./2014. gada sezonu, šogad sastāvs tika izmainīts līdz nepazīšanai – komandā un treniņu procesā tika iesaistīti vairāki esošie Alojas Ausekļa vidusskolas skolēni, iepriekšējās sezonas “otrā plāna aktieriem” bija jākļūst par līderiem, tas solīja, ka sezona būs smaga. Kaut arī sezonas sākums bija smagnējs, tomēr turpinājumā komanda iespēlējās un sezonas beigās jau cīnījās par vietu izslēgšanas spēlēs jeb “PLAY OFF”. Beigās BK ALOJA komandai OC “Limbaži” čempionāta 2. līgā 9. vieta 11 komandu konkurencē.

Trenera Artūra Vītola komentārs: “Uzņēmos lielu izaicinājumu, veidot pavisam jaunu komandu, jo Alojas jaunieši izrādīja interesi un vēlējās sevi pierādīt – devu iespēju. Kāds sevi pierādīja vairāk, kāds varbūt mazāk, tomēr progress bija acīmredzams. Prieks par to, ka sezonas gaitā puiši ieguva lielu pārliecību pār saviem spēkiem. Tagad jādodas tālāk – darbs vasarā, lai sagatavotos sezonai un tad jau pretī jauniem mērķiem.

 

Volejbols

Šogad, atšķirībā no citiem gadiem, volejbola čempionātā, Alojas novads tika pārstāvēts tikai ar vīru komandu. Dāmu čempionātam nepieteicās pietiekams skaits komandu. Kungiem konkurence bija pieklājīga – 9 komandas, tika izspēlēti 2 apļi, līdz ar to, spēļu bija gana. Varētu teikt, ka šī sezona, bija viena no neveiksmīgākajām Alojas volejbolistu sezonām. Diemžēl nācās iztikt bez uzvarām un punktiem. Uzvaras setos bija, tomēr pārliecības un meistarības trūkums neļāva kādā no spēlēm izcīnīt arī kādu punktiņu. Beigās, 8. vieta (Beachball.lv izstājās no čempionāta), bet priekšā pludmales volejbola sezona, kur mūsējie noteikti ņems dalību.

 

Telpu futbols

20150412_144943Futbols, mūsu novadā, ir viens no iecienītākajiem sporta veidiem, tāpēc, OC “Limbažu” telpu futbola čempionātā, piedalījās trīs mūsu novada komandas – FC Everton, Lokomotīve/P.K.U. un VJFC “Staicele” jaunieši. Atceroties Alojas novada Sporta laureāta pasākumu, FC Everton komanda solīja, ka arī telpu futbolā cīnīsies par uzvaru gan regulārajā čempionātā, gan kausa izcīņā. Nebija melots – staicelieši izcīnīja gan zelta medaļas regulārajā turnīrā, gan uzvaru kausa izcīņā, Alojas novada “kopprojektam” Lokomotīve/P.K.U (spēlētāji bija gan no Alojas, Staiceles, Ungurpils un Puikules) regulārajā turnīrā 4. vieta, bet kausa izcīņas finālā zaudējums FC Everton komandai, savukārt VJFC “Staicele” jauniešiem 5. vieta – ļoti labi rezultāti.

 

Priekšā vasara – “Staiceles bebri” jau uzsākuši sezonu, sāksies pludmales volejbola čempionāti, motokrosa sezona ar diviem posmiem Alojas novadā.

Sekojam līdzi informācija par pasākumiem www.aloja.lv un Twitter kontā @Sports_Aloja.

Uz tikšanos laukumos un sacensībā!

 

Alojas novada sporta darba organizators

Artūrs Vītols