Aloja

Ozolmuižas skolēni Teātra svētkos Dikļos

Dikļu pamatskola aprīlī 18.reizi organizēja Teātra svētkus, un jau vairākus gadus arī Ozolmuižas pamatskolas teātra pulciņam “Zīļuks” ir iespēja tajos piedalīties.

 

Šogad savu spēlētprasmi rādīja kolektīvi no vairākiem kaimiņu novadiem – Pārgaujas, Kocēnu, Mazsalacas, Beverīnas, Burtnieku un Valmieras. Repertuārs bija daudzveidīgs –  gan latviešu tautas folkloras darbu uzvedumi, gan ikdienas situāciju iestudējumi. Šis ir Raiņa un Aspazijas jubilejas gads, un dažas skolas piedāvāja savu skatījumu uz dzejnieku daiļradi. Pavisam uz Dikļu skolas skatuves tika izspēlētas 14 gan jautras, gan nopietnas kompozīcijas. Pasākuma noslēgumā skolēniem bija iespēja izklaidēties diskotēkā, savukārt pedagogi tikās profesionālā sarunā par skolu teātra pulciņu darbību.

 

Ozolmuižas pamatskola svētkos piedalījās ar Kristiānas Štrāles-Dreikas komisko skeču “Retvītojiet Ēzelīti!”. Teātra pulciņa dalībnieki Vinnija Pūka, Sivēna un Pūces lomās mēģināja rast draugus Ēzelītim, izmantojot sociālos tīklu palīdzību, jo Ēzelītim grūti samierināties ar faktu, ka viņam Tviterī ir tikai 3 sekotāji, bet Džastinam Bīberam – 49 miljoni.

 

Ozolmuižas pamatskolas teātra pulciņa dalībnieki pateicās diklēniešiem par viesmīlīgo uzņemšanu, rūpēm un gādību, lai visi svētku dalībnieki justos labi.

 

No 7.-10.aprīlim Ozolmuižas pamatskolā notika Krāsu nedēļa. Katrai klasei tika dots uzdevums izpētīt krāsu rašanos, nozīmi, pielietojumu. Tādējādi skolēni tika rosināti patstāvīgi meklēt informāciju, savstarpēji sadarboties, izvēloties būtiskāko un to noformējot vizuāli. Ikvienam bija iespēja piedalīties radošajā darbnīcā “Papīrs no papīra” un izgatavot tādu papīru, uz kura var rakstīt gan domrakstus, gan izmantot apsveikumam. Katrai dienai bija sava krāsa, līdz pasākuma noslēgumā skolas telpas piepildījās ar raibu raibo krāsu jucekli – tikpat daudzkrāsainu, cik katra diena Ozolmuižas pamatskolā.

 

Vika jubilejas stundā skolā viesojās Tīģerēns Ņuks (Dikļu Kultūras un informācijas centra vadītāja Inna Krēsliņa), kura iepazīstināja ar Viktora Kalniņa daiļradi, lasīja dzeju. Kopīgi arī dziedājām un atbildējām uz jautājumiem par Vika daiļradi.

 

15.aprīlī Ozolmuižas pamatskolas otrklasnieki piedalījās sporta sacensībās Vidrižos. Šoreiz uzdevums bija veiksmīgi pārvarēt dažādus šķēršļus kombinētajā stafetē. Priecājamies, ka esam līdzvērtīgi pretinieki Vidrižu un Umurgas pamatskolu komandām.

 

6.-9.klašu skolēni priecājās par Puikules Tautas namā organizēto diskotēku un Popielu. Ar savu priekšnesumu uzstājās Ērika Brigmane, Amanda Jērcīte un Emīlija Gita Rauska.

 

Ozolmuižas pamatskolas skolotāja Inese Bite