Aloja

Nosvinēta „Staiceles vimbas” 20.gadadiena

Aizvadītajā nedēļas nogalē Staiceles pilsētas estrādē norisinājās tradicionālie Vimbu svētki, kas 20 gadu jubilejas reizē pulcēja lielu skaitu apmeklētāju. Pasākuma programma bija daudzveidīga un interesanta, turklāt lutināja arī patīkami laikapstākļi.

 

Svētkus organizēja makšķernieku biedrība „Ūdensroze” sadarbībā ar Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldes iestādēm. Pirmie pasākuma apmeklētāji jau agrā rītā bija teju 40 makšķernieki, tostarp gan pieredzējuši, gan pavisam mazi un gados jauni sacensību dalībnieki. Visi sacentās par Vimbu karaļa titulu, mēģinot noķert smagāko zivi. Šoreiz sacensībās uzvarēja pieredzējušais makšķernieks, staicelietis Indulis Graviņš ar 635 g smagu vimbu.

 

Pēc makšķerēšanas sacensību uzvarētāju apbalvošanas pasākuma dalībnieki varēja nobaudīt makšķerēšanas biedrības pārstāvju sarūpēto, gardo zivju zupu, kamēr estrādi pieskandināja vietējais vokālais ansamblis „Vēlreiz” un Vilzēnu ritma grupa „Radirīdirī”, bet acis priecēja deju kolektīvi „Jūrdancis” no Saulkrastiem un „Magone” no Mazsalacas. Svētkus kuplināja arī ciemos atbraukušie Ielu vingrotāji, bet vakarpusē ar teātra izrādi Staicelē viesojās Ramatas amatierteātris. Par lielisku atmosfēru rūpējās pieredzējušais pasākumu vadītājs Kaspars Upacieris, kurš tautā pazīstams kā Ufo.

 

Diena noslēdzās ar kārtīgu izdejošanos šī gada pirmajā zaļumballē, kurā spēlēja grupa „Vēja runa”.

 

Liels paldies visiem, kas iesaistījās un palīdzēja svētku tapšanā!

Īpašs PALDIES: Mārim Jaunzemam, Mārtiņam Žīguram, Jurim Masļeņikovam, Ivaram Čipotam, Ģirtam Ģedertam, Indrai Ustrisovai, Ilgai Līsmanei, Edītei Kalniņai, Gaļinai Višņakovai, Daināram Konrādam, Mārim Borisovam, Udo Gustavsonam un Jolantai Apiņai.

 

Sagatavoja

Inese Timermane un Aira Lapkovska

[Not a valid template]