Aloja

Muzeju nakts Puikules muižā

Sestdien jau ceturto gadu pēc kārtas Puikules muižā notika Muzeju nakts pasākums.

 

Programma iesākās ar orientējoši izzinošu sacensību „Iepazīsti Puikuli!”. Sacensībās piedalījās gan bērni, gan pieaugušie – katrā komandā pa trīs dalībniekiem. Kopā startēja deviņas komandas. Dalībniekiem pēc fotogrāfijām bija jāatrod objekti, jāizlasa izliktā informācija un jāpieraksta atslēgas vārds, kas kopā veidoja Raiņa dzejas rindas. Uzvarētāji saņēma piemiņas medaļas, ko izgatavoja Jurijs Līcis.

 

Pēc tam visi pulcējās muižas zālē, lai noskatītos filmu par Puikules ciema dzīvi 80.gados. Filmu uzņēmis Atvars Lūdiņš un tajā varēja redzēt dažādus nozīmīgus brīžus ciema dzīvē – „Sakoptākās sētas” konkursu, bērnu svētkus, kolhoza jubileju, jauniesaucamo pavadīšanu armijā un citus interesantus brīžus.

 

Beidzoties filmai, apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt muižas zupu, ko pagatavoja saimniece Digna Dzelzīte.

 

Vēlā vakarā ar Raiņa un Aspazijas dzejas kompozīciju „Viņš un Viņa” muižas kamīnzālē uzstājās tautas nama amatierteātris (Režisore N.Bailīte). Pirms tam kolektīvs ar dzejas kompozīciju paspēja paviesoties muzejā „Rumbiņos”, kur arī notika Muzeju nakts pasākums.

 

Muzeju nakts kulminācijā apmeklētājus priecēja Cēsu zvanu ansambļa koncerts. Vakara gaitā vēl varēja apskatīt Gerdas Stūres gleznu izstādi, Gata Runča pinumu izstādi. Noslēgumā varēja priecāties par izgaismoto muižu un parku.

 

Paldies visiem, kas palīdzēja noorganizēt šo pasākumu – pārvaldniekam A.Bērziņam, S.Vikmanei, V.Vītiņai, J.Līcim, I.Lūdiņai, A.Lūdiņam, G.Rudzītei, I.Zareckai, V.Martinovam, D.Dzelzītei, G.Roļskijam,  G.Runcim un J.Mališevam!

 

Puikules tautas nama vadītāja Maija Martinova