Aloja

Vidzemes karatē klubs noslēdz sezonu

PrikazaNupat Vidzemes karatē kluba (VKK) sportisti noslēdza sacensību sezonu ar 10.Pasaules Karatē konfederācijas čempionātu senioriem, junioriem, kadetiem un Pasaules kausu bērniem, kurš no 14. – 17.maijam norisinājās Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā. Kopš 2010.gada katru gadu šis čempionāts notiek citā valstī. Tas ir noticis gan Serbijā, gan Čehijā, Lietuvā un Austrālijā, bet 2014.gadā tas notika Argentīnā.

 

18 pasaules valstu spēcīgākie sportisti uz pieciem laukumiem cīnījās šajā čempionāta kausā par čempiona titulu, tāpēc arī mūsu kluba pārstāvjiem neklājās viegli. Šim Pasaules čempionāta kausam mūsu izlase kopā ar treneri Kasparu Riekstiņu gatavojās ļoti cītīgi, trenējoties katru dienu, un pirms tam vēl aizvadot trīs dienu nometni Alojā, kurā treniņi notika trīs reizes dienā. Pirmajā sacensību dienā startēja visi 16 mūsu labākie sportisti, un desmit no tiem šis bija pirmais Pasaules čempionāta kauss.

 

Šajā čempionāta kausā startēja arī alojieši Andreass Meļņičenko un Liene Prikaza. Diemžēl Andreasam neizdevās tikt līdz finālam un ierindoties pasaules kausa labāko trijniekā. Toties, aizvadot vairākas sīvas cīņas, uz goda pjedestāla kāpa Liene un kategorijā KUMITE (18-20 gadi, svarā līdz 60 kg) izcīnīja godalgoto 3.vietu, kļūstot par bronzas medaļas īpašnieci.

 

Labu darbu paveica ne tikai VKK sportisti un treneris Kaspars Riekstiņš, bet arī sacensību organizatori.

 

Latvijā tik vērienīgu karatē čempionātu rīkoja LKA (Latvian Karate Association) prezidents Vladislavs Fetkuļins, viceprezidents Kaspars Riekstiņš un Nikolajs Sokols. Vēlamies uzsvērt, ka viss ritēja raiti un bez aizķeršanās, kas bieži vien ir liela problēma šāda mēroga sacensībās. Tika sarīkota skaista atklāšanas ceremonija ar šovu, kurā atspoguļoja Latvijas kultūru, kā arī ar apsardzi tika nodrošināta sportistu un līdzjutēju drošība. Pateicoties organizatoru ieguldītajam darbam, sacensības pagāja veiksmīgi.

 

Treneris Kaspars Riekstiņš