Aloja

Saules paneļu modeļu sacensības „Saules kauss-2015”

Alojas Ausekļa vidusskolas tehniskās jaunrades pulciņa „Jaunie tehniķi” dalībnieki 16.maijā piedalījās modeļu sacensībās Rīgā.

 

Pasākums ietvēra modeļu rasējumu iesūtīšanu, video sižetu iesūtīšanu un publicēšanu katrai komandai, lai izturētu atlasi, ko arī veicām. Sacensības notika dažādās klasēs (auto, laivas- tautas klase un meistarklase). Mēs startējām ar trim automodeļiem abās klasēs un laivas modeli meistarklasē.

 

Piedalījāmies ar divām komandām (pa 3 skolēniem). Ar skolas vadības atbalstu pasākumā piedalījās visi pulciņa dalībnieki, rodot daudz ierosmju turpmākam darbam.

 

Sacensībās pildījām teorētisko daļu, klausījāmies lekciju par alternatīvajām enerģijām, bijām ekskursijā uzņēmumā AS „Sidrabe”, kas nodarbojas ar nano pārklājumu ražošanu. Tāpat izmantojām iespēju skolēniem braukt ar ūdeņraža rolleri un elektromobīli. Pasākumu organizē LU Cietvielu fizikas institūts sadarbībā ar AS „Sidrabe”, kuras teritorijā tas arī notika. Tā kā saules bija maz, mašīnas vadījām pa trasi ar prožektoru palīdzību rūpnīcas angārā. Baseins bija ārā, un saule pēcpusdien ļāva pa to kuģot.

 

No vairāk nekā 60 komandām ar pāri par 160 dalībniekiem abas komandas iekļuva 9.-16.vietā, kas mums ir labs rezultāts, jo konkurējām ar tehnikumu audzēkņiem un studentiem no RTU. Laiva meistarklasē bija ceturtā.

 

Komandās startēja Klāvs Elsiņš, Andrejs Vaičuks, Mikus Trauliņš, kā arī Ingars Barans, Emīls Bartkēvičs un Valts Rinalds Kokins.

 

Rīgā pavadījām tehniski, radoši, atraktīvi un intelektuāli piesātinātu dienu.

 

Tehniskās jaunrades pulciņa vadītāja Sarmīte Mangulsone