Aloja

Staiceles vidusskolēni 3.Vislatvijas Mazpulku salidojumā

Staiceles vidusskolas 19 mazpulcēni 21. maijā devās uz Kuldīgas novada Deksni, kur norisinājās 3. Vislatvijas Mazpulku salidojums ar apbrīnojamām aktivitātēm, izzinošiem pasākumiem un sacensībām, pulcējot vairāk nekā 250 dalībniekus no visas Latvijas. Mēs, staicelieši, bijām salidojuma tālākie dalībnieki. Galvenais viesis – Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs – bija nopietni sagatavojies, lai tiktos ar topošajiem Latvijas zemes saimniekiem – mazpulcēniem.

 

Pasākuma laikā mazpulcēni apmeklēja 10 kontrolpunktus, kuros strādāja, sportoja, atbildēja uz  interesantiem jautājumiem, prezentēja savu mājas darbus, strādāja radošajās darbnīcās, spēlēja vides spēles, mielojās un sportoja. Viena no interesantākajām izrādījās prezentācija – iepriekš sagatavotais mājas darbs Nākotnes lauksaimniecības tehnikas modelis.

 

Pēc  pusdienām, kuras  tika gatavotas uz vietas – īpašā pārvietojamā virtuvē, sekoja Zemkopības ministra Dūklava tikšanās ar mazpulkiem, varējām uzdot dažādus āķīgus jautājumus, ministrs ļoti priecājās par zinātkārajiem un attapīgajiem jauniešiem. Ar priekšnesumiem uzstājās Kuldīgas Aviācijas un Sporta kluba lidmodelistu pulciņš Niknie putni un ritma grupa Pulsa efekts.

 

Neaizmirstamiem notikumiem pārpilnā diena noslēdzās ar aviācijas šovu Dusmīgo putnu lidošanu un apvienības Pulsa efekts ritma mūzikas priekšnesumu. Īpašu gardo pārsteigumu bija sagādājis Druvas saldējums. Dienas otrajā pusē tas bija tieši laikā – mazpulcēni ar savu pozitīvismu bija nopelnījuši skaisti saulainu un siltu laiku.

 

Maija Andersone,

Staiceles vidusskolas mazpulka vadītāja