Aloja

Pirmklasnieki ciemojās Alojas bibliotēkā

16.septembra rītā Alojas pilsētas bibliotēku apciemoja 1.a klases skolēni un skolotāja Maija. Patiess prieks, ka lielākā daļa no pirmklasniekiem bibliotēkā nebija vis pirmoreiz ienākuši, bet ir bibliotēkas pastāvīgie apmeklētāji jau no pirmsskolas vecuma. Vispirms kopīgi ar plaukstiņu palīdzību pa zilbei izrunājām diezgan sarežģīto vārdu- bibliotēka, tad pārrunājām, vai bibliotēkā ir atrodamas tikai grāmatas, kas vēl bez grāmatām atrodas bibliotēkā, kā arī kuros grāmatu plauktos meklēt savam skolas vecumam atbilstošās grāmatas.

 

Pavisam nesen, 11.septembrī, dzejniekam Rainim apritēja 150. dzimšanas diena, tādēļ bērniem bija iespēja iepazīties gan ar dzejnieka dzejoļu krājumiem bērniem, aplūkot lasītavā iekārtoto leļļu izstādi “Manu lellīti sauc Lolīti…” un kopīgi noskatīties animācijas filmu “Zelta sietiņš”, kurā trīs dzejnieka Raiņa dzejoļi veido kopīgu stāstu par dažādām parādībām debesjumā.

 

Katrs pirmklasnieks  saņēma dāvaniņā grāmatzīmi, lai būtu ko turpmāk ievietot no bibliotēkas lasīšanā saņemtajā grāmatā.

 

Paldies 1.a klases skolēniem un skolotājai Maijai Bašenai par atsaucību un ieinteresētību! Ceram uz turpmāku sadarbību!

 

Sarmīte Frīdenfelde

Anetes Frīdenfeldes foto