Aloja

Informācija par Staiceles vidusskolas pārbūvi

5.oktobrī uzsākta Staiceles vidusskolas pārbūve, kas plānota 8 nedēļu garumā, līdz 30.novembrim. Kā skaidro pašvaldības Attīstības nodaļas vadītājs Pauls Lielmanis, skolēni atgriezties skolā no 1.decembra gan nevarēs, jo pēc remontdarbu beigām būs nepieciešams veikt dažādas pārbaudes, telpu iekārtošanas darbus utml.

 

Būvniecības procesa kopējās izmaksas, ieskaitot projektēšanu, būvuzraudzību un autoruzraudzību, plānotas 276 612 EUR apmērā. Izmaksas sedz pašvaldības budžets, ņemot aizņēmumu Valsts kasē. Iepirkumā izvēlētais būvnieks ir pilnsabiedrība “PS VBS Valmiera”.

 

Skolas pārbūves laikā plānots sakārtot sporta zāles ventilācijas sistēmu, ģērbtuves un dušas, 1. un 2.stāva gaiteņus un kāpņu telpas, paredzēts nomainīt daļu no skolā esošajām komunikācijām – elektroinstalācijas, ūdensapgādes, kanalizācijas, apkures un ventilācijas sistēmas, tāpat plānota skolēnu sienas skapīšu izveide abos stāvos un 1.stāva sanitāro mezglu nomaiņa. Visā ēkā paredzēts izbūvēt arī ugunsdrošības signalizācijas un dzēšanas sistēmas, paredzēti arī citi – mazāki darbi.

 

2016.gada vasaras brīvlaikā ir plānota skolas āra teritorijas labiekārtošana, kam tehniskais projekts ir jau izstrādāts.

 

Remontdarbu laikā Staiceles vidusskolas

1. un 2.klase mācās Staiceles Mākslas un Mūzikas skolā

3.klase – Staiceles pilsētas bērnudārza telpā

4.klase – Staiceles pilsētas bibliotēkas zālē

5. -12.klases Alojas Ausekļa vidusskolā

Skolēnu autobusi

Sagatavoja 

Zane Landsmane