Aloja

Pasaku rīts Alojas pilsētas bibliotēkā

28. oktobrī uz pasaku rītu bibliotēkā par godu itāliešu bērnu rakstnieka Džanni Rodāri 95. jubilejai tika aicināti pirmsskolas izglītības iestādes  “Auseklītis” vecākās grupas “Mārītes” audzēkņi un skolotājas Inguna un Ineta.

Vispirms bērni aplūkoja rakstnieka grāmatu izstādi, tad sekoja bibliotēkas vadītājas stāsts par vienu no rakstnieka pasakām “Sīpoliņa piedzīvojumi”. Pasaka ir jautra un pamācoša, stāsta par Sīpoliņa drosmīgajiem piedzīvojumiem un taisnīgo cīņu pret Tomātu un Citronu, kurus pasakas autors ir atveidojis īpaši bargus un negodīgus attiecībā pret citiem dārzeņu valsts iedzīvotājiem. Tātad ik uz soļa pasakā saduras vienkāršo ļaužu labestība un aristokrātu visatļautība, taču vienmēr pārspēku gūst krietnie un godīgie. Līdztekus stāstam uz interaktīvās tāfeles bērni varēja aplūkot krāsainas ilustrācijas no šīs pasaku grāmatas.

Pasaku rīta turpinājumā skolotājas vēlējās, lai bērni noskatītos divas animācijas filmiņas. Pirmā bija krāsainā leļļu animācijas filmiņa “Sisidra” (sivēns sivēna draugs), kurā dziesmas veidā tiek stāstīti dažādi padomi, kā jāuzvedas viesībās pie galda un tml. Otrā animācijas filmiņā “Ābolu maiss” ir stāsts par zaķi, kurš pielasa pilnu maisu ar āboliem un dodas mājup pie mazajiem zaķēniem, taču pa ceļam sastop vilku un daudzus citus zvērus.

Tikšanās noslēgumā bērni ar interesi aplūkoja gan lasītavā iekārtoto izstādi “Kabatas kalendāri”, gan pāršķirstīja jaunākās bērnu grāmatas.

Sarmītes Frīdenfeldes teksts
Mairitas Vītolas foto