Aloja

Ražas svētku karnevāls Staiceles vidusskolā

ražas svētki 285Šī gada 23. oktobrī Staiceles kultūras namā norisinājās Staiceles vidusskolas mazpulcēnu vasaras ražas gadatirgus un 1. – 4. klašu bērnu karnevāls Rudens ienāk sētiņā. Rīts sākās ar tirdziņu, kurā piedalījās ap 20 mazpulka dalībnieki un sākumskolas skolēni. Piemēram, Endrijs Maurītis (mazpulka prezidents) – bija sarūpējis dārzeņu konservējumus un kraukšķīgas vafeles, Justīne (9.klase) un Roberts Vītoli(4.klase) tirgoja pašaudzētos ķirbjus – gan svaigus, gan konservētus, ko labprāt iegādājās māmiņas saviem mazuļiem, Aleksis Oskars Strauts (7.klase) bija izaudzējis varenus sīpolus, bet Sveta Skujiņa no 4.klases pārdeva pašas audzētās saldētās zemenes. Mūsu tirdziņā patiešām bija pieejams viss – sākot no pašceptām kūkām, cepumiem un dārzā izaudzētā, beidzot ar dažnedažādiem rokdarbiem: šalles, paklājiņi, dažādas skaitumlietiņas no gumijām un papīra, konfekšu pušķi.

Kamēr norisinājās jautrais tirdziņš, aktīvākie skolēni jau iesaistījās latviskos dančos un rotaļās. Bet pasākuma oficiālo daļu atklājām ar masku parādi. Tie tik bija spilgti tēli: vilki, lāči, eži, ķirbji, rudens rūķi! Audzēkņi un mūsu vecāki, vecvecāki no sirds bija centušies, lai rudens karnevāla kostīmi izskatītos interesanti un jautri. Pēc kopīgas masku parādes(skolotājas Maijas Andersones vadībā) 1. – 4. klašu kolektīvi bija sagatavojuši rudenīgus priekšnesumus, ko rādīja karnevāla apmeklētājiem. 1. klase kopā ar audzinātāju Daci Priekuli skandēja rudenīgas tautasdziesmas, 2. klase ar audzinātāju Baibu Eglīti izdziedāja skanīgo beku dziesmu, 3. un 4.klases (audzinātājas Inga Neimane Maija Andersone) stāstīja par paveikto mācību ceturksnī un iemācīja visiem latvisko Cūka griķos danci.

 

Svētku turpinājumā mēs, mazpulcēni, ar savu skolotāju Andu Timermani vadījām pašu sagatavotās aktivitātes: spēles, rotaļas, mīklu minēšanu un dančus. Bet karnevāla noslēgumam bijām izdomājuši brīvo mikrofonu, un ikviens varēja izmantot iespēju uzstāties ar priekšnesumu un izpausties – dziedot, stāstot vai dzeju runājot.
Kopumā, manuprāt, rudens brīvlaiku ieskandinājām koši, jautri un enerģiski, jo apmierināti bijām gan mēs, dalībnieki, gan skatītāji. Tāpēc sakām mīļu paldies visiem, kas piedalījās un atbalstīja Staiceles vidusskolas mazpulcēnus Rudens ienāk sētiņā organizēšanā, scenārija veidošanā un norisē! Sirsnīgs paldies arī Staiceles vidusskolas direktora vietniecei audzināšanas jomā Maijai Andersonei par padomu un idejām!

Lilita Ozoliņa,

9. klases skolniece un Staiceles vsk. mazpulka sekretāre

ražas svētki 045ražas svētki 052ražas svētki 053ražas svētki 081ražas svētki 100ražas svētki 153ražas svētki 165ražas svētki 212ražas svētki 224ražas svētki 272