Aloja

Leģendu nakts Puikules muižā

Septembra sākumā Puikules kopienas centra “Puikules muiža” vadītāja Monta Meldere pieņēma jaunu izaicinājumu – rīkot Leģendu nakti 31.oktobrī, kuru jau vairākkārtēji ir organizējusi Latvijas piļu un muižu asociācija. Svētku programma tika sastādīta piesardzīgi, jo nevarēja zināt, cik liels cilvēku skaits ieradīsies.

 

Pirmais pieturas punkts, jau ieejot muižā, bija Alojas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu izstāde, kurā jaunieši bija zīmējuši mūziku, tādēļ varēja klasiskās mūzikas pavadībā aplūkot gan izstādi, gan Puikules kopienas centra rokdarbnieku apgleznotās burciņas. Kolonnu zālē sagaidīja vēl viena foto izstāde, kuras nosaukums bija “Man šodien uzlaidās tauriņš”. Pasākums sākās ar Vigitas Pumpures izrādi “Kaimiņu būšana” Vilzēnu tautas nama amatierteātra “Man patīk” izpildījumā. Šo izrādi aplūkot bija ieradušies necerēti daudz apmeklētāju, dažbrīd pat šķita, ka būs nepieciešams meklēt vairāk krēslu, kur cilvēkiem apsēsties. Pēc izrādes apmeklētāji bija aicināti gatavot rudens rozes no kļavu lapām Vivitas Vītiņas uzraudzībā. Šādu izdevību izmantoja arī vairāki vīrieši, kuri vēlējās savām mīļotajām sagādāt pārsteigumu. Tikmēr citi izmantoja iespēju uzlaikot senatnīgus tērpus un nokļūt 19.gadsimta otrajā pusē, kā arī uztaisīt fotogrāfiju pie kamīna, kurš saglabājies no senajiem laikiem.

 

Pulksten astoņos, piecas raganas vadīja viesus pa muižu un izrādīja teju visas ēkas telpas, pastāstot par to vēsturisko nozīmi. Vēlāk, lāpām rokās, apmeklētāji bija aicināti pastaigāties arī pa parku, uzzināt, kurš ir viņiem atbilstošais koks, pie kura meklēt enerģiju un vairāk iepazīt sevi. Vēlāk visi varēja dzert raganu gatavoto dziru un uzminēt, kādas ir tās sastāvdaļas, bet pēc raganu dziras baudīšanas viesiem tika izdalīti Puikules muižas suvenīri, kas no pieejamajiem materiāliem bija veidoti pašu rokām.

 

Vakara noslēgumā bija iespēja baudīt Limbažu tautas mūzikas instrumentu ansambļa «Kokle» muzikālos priekšnesumus.

 

Liels paldies visiem, kas piedalījās un atbalstīja pasākuma tapšanā!

 

Monta Meldere,

Puikules kopienas centra vadītāja