Aloja

Mazais velosipēdists mācās un izdara

  13.novembrī Alojas Ausekļa vidusskolā uz pasākumu pulcējās Alojas Ausekļa vidusskolas un Staiceles vidusskolas 4. klases skolēni, lai kopā rastu pareizās atbildes uz sev nezināmiem jautājumiem un parādītu savas zināšanas par velosipēdistu un velosipēda drošību. Pasākums tika organizēts ar mērķi, lai popularizētu velosipēdu kā videi un cilvēkiem draudzīgu transportlīdzekli. Tāpat, lai uzlabotu bērnu-velosipēdistu drošība uz ceļa.

            Pasākuma gaitā skolēni rādīja savas teorētiskās zināšanas ceļu satiksmes drošībā, braucot ar riteņiem, apzināja velosipēda aprīkojumu.  Trīs komandas veidoja plakātus, kuros skolēni prezentēja atstarojošās vestes, kas ne tikai nepieciešamas velosipēdistiem tumšajā laikā, lai būtu pamanāmi, bet tikpat svarīgas ir arī gājēju drošībai. Viena komanda prezentēja riteņbraucēju ķiveri, roku un kāju aizsargus, tāpat arī atstarotāju nepieciešamību. Pasākuma gaitā skolēni noskatījās filmiņas, ko uzņēmuši Alojas Ausekļa vidusskolas skolēni, piedaloties CSDD rīkotajos konkursos “Pārspēj CSDD reklāmu”, kurā galvenais sižets ir vērsts uz velosipēdistu drošību. Lielu atsaucību skolēnu vidū arī izpelnījās filmiņa “5 zelta likumi”, kur tika prezentēta drošība, braucot ar automašīnu. Skolēni labprāt iesaistījās diskusijās par drošību un pareizi atbildēja uz uzdotajiem jautājumiem.

             Pasākuma praktiskā daļa notika Alojas Ausekļa vidusskolas sporta laukumā, kur komandām bija jārāda sava varēšana braukt ar riteni, pārvarot dažādus šķēršļus četrās radošās stafetēs. Jāprot ierobežotā laukumā nobremzēt, izbraukt slaloma trasi, braukt pa 50 cm tuneli, neaizskarot konusus. Interesanta stafete skolēniem likās, kur jāizbrauc šķērslis, noliecot galvu. Skolēni ļoti atbildīgi veica uzdevumus, pasākuma beigās komandas sarindojās pa vietām, tiem kam tik ļoti nepaveicās ar godalgotām vietām, tie saņēma paldies medaļas.

            Otrajā semestrī Alojas Ausekļa vidusskolā sāks darboties pulciņš skolēniem, kas sagatavos skolēnus velosipēdista tiesību iegūšanai un iespējams arī piedalīsies CSDD rīkotajā konkursā jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem – “Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2015”.

            Paldies, man jāsaka Alojas Ausekļa vidusskolas skolotājai Aijai Kalnmačai un četriem 8. klases skolēniem, kas palīdzēja pasākuma organizēšanā un vadīšanā. Paldies, Katrīnas Mētriņas, Elizabetes Bukuldes, Valta Kokina un Ingusa Mežgaiļa ģimenēm, kas nodrošināja pasākumu ar tehniski pareizi aprīkotiem riteņiem.

             Aicinu vecākus, izturēties atbildīgi pērkot savam bērnam riteni, padomājiet arī par pareizu aprīkojumu un to, kur un kad Jūsu bērns pārvietojas ar riteni.

Ar cieņu Alojas novada sākumskolas MA vadītāja Inatra Vaļicka

16.11.2015.

DSCF2069 DSCF2075 DSCF2076 DSCF2080 DSCF2081 DSCF2086 DSCF2087 DSCF2089 DSCF2090 DSCF2092 DSCF2094 DSCF2096 DSCF2099 DSCF2100 DSCF2106 DSCF2102 DSCF2113 DSCF2117 DSCF2118