Aloja

Seši murrātāji meklē mājas

Alojas novada dzīvnieku patversmē šonedēļ nonākuši seši kaķi. Viņu vidū ir divi runčuki un četras kaķenes. Tie ir dažādos vecumos – daži vēl kaķēni, citi jau pieauguši. Šobrīd dzīvnieki vēl ir nedroši, nonākdami jaunajā vidē, taču visi ir pie labas veselības.

 

Uzsākta kaķu sterilizācija, dzīvnieki tiek arī attārpoti. Tagad to mājas ir patversmē, kur tiek nodrošināta nepieciešamā aprūpe, silta vieta pārnakšņošanai, kā arī barība un ūdens. Veterinārārste Inga Mauriņa – Kaļva stāsta, ka dzīvnieki pēc sterilizācijas tiek iezīmēti – visiem nogriezts kreisās auss galiņš. Tā kā tie ir reģistrēti, kaķiem atļauts brīvi pārvietoties tuvējā teritorijā. Viņa lūdz iedzīvotājus nebarot šos kaķus, jo par dzīvniekiem rūpējas patversmē un tie zina, kur atrodas viņu jaunās mājas.

 

Viņa skaidro, ka parasti šādi kolonijās dzīvojoši kaķi pēc veterinārajām procedūrām tiek atgriezti iepriekšējā mājvietā, bet šis ir izņēmuma gadījums. Visi murrātāji līdz šim dzīvoja kādā kūtī Braslavas pagastā. Diemžēl saimniece vairs nav spējīga par tiem parūpēties, un pēc viņas lūguma dzīvnieki nonāca veterinārārstes aprūpē.

 

Visi pekaiņi ir gatavi doties pie mīlošiem saimniekiem. Par adoptēšanas iespējām lūgums sazināties ar veterinārārsti Ingu Mauriņu – Kaļvu pa tālr. 29430123

 

Zanes Landsmanes 

teksts un foto