Aloja

Ēnu dienā skolēni aicināti izzināt inovācijas atkritumu apsaimniekošanā

daibe-ziema-wLai radītu jauniešos interesi un izpratni par vides jomu, skaidrotu dabas resursu saudzēšanas nozīmi, kā arī iepazīstinātu ar SIA ZAAO (ZAA0) kā atkritumu apsaimniekotāja darbu, uzņēmums pieteicis dalību Junior Achievement – Young Enterprise Latvia rīkotajā Ēnu dienā, kas šogad notiks 10.februārī.

 

ZAAO nodrošinās iespēju iepazīt uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Aivara Sirmā un reģionālā atkritumu apsaimniekošanas centra (RAAC) „Daibe” vadītāja Ģirta Kuplā darba ikdienu. Tāpat uzņēmums piedāvā skolu audzēkņiem izzināt uzņēmuma pakalpojumus otrreizējās pārstrādes veicināšanai, ēnojot Šķiroto atkritumu savākšanas daļas speciālistus.

 

Ēnu dienā jauniešiem būs iespēja ne tikai vērot darba dienu birojā, bet arī kopā ar uzņēmuma pārstāvjiem apmeklēt vairākus infrastruktūras objektus, tostarp EKO laukumus, EKO punktus un RAAC “Daibe”, lai redzētu jaunākos projektus, kas īstenoti vides saudzēšanas un otrreizēji izmantojamo resursu atgūšanas nolūkos.

 

Ēnu diena ir pasaulē pazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12.klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē izvēlēto darba vietu un vairāku stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba dienu, lai vēlāk sekmīgi izdarītu izvēli par sev atbilstošu profesiju.

 

Par ēnu kļūt var ikviens Latvijas skolēns, sekojot norādēm mājas lapā www.enudiena.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Leimane

SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste

Rīgas iela 32, Valmiera, LV-4201

Mob.tālr.:26610013

E-pasts: zane.leimane@zaao.lv

Twitter.com/zaao_lv

Draugiem.lv/zaao

www.zaao.lv