Aloja

“Dižprojekts 2015” titulam izvirza biedrības “Ungurpils ezera saimnieks” projektu

Īģes lauku partnerība sadarbībā ar Vidzemes lauku partnerību “Brasla” Dižprojektam 2015 izvirzījusi projektu “UNGURPILS EZERA PELDOŠO SALU VALDZINĀJUMS”, kura mērķis popularizēt unikālo dabas mantojumu, izpētīt un  rūpēties par ezera faunas un ūdens resursu bagātībām. Ieviestu divi projekti viena ietvaros iegādāta laiva, ehalots, foto kamera, otrā uzbūvēts skatu tornis.

 

Šogad jau 6.reizi tiks noteikts LEADER Dižprojekts – Vietējo iniciatīvas projekts, kas realizēts VRG darbības teritorijā ar LEADER ELFLA vai EZF fonda atbalstu un kas ir teritorijas lepnums un aktīvo ļaužu darbības apliecinājums. 

 

Konkursa mērķis ir  popularizēt unikālas un reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas, kas īstenotas ar LEADER finansējuma atbalstītiem projektiem. Konkursa laikā galvenā nav projektu savstarpējā sacensība, bet gan lepošanās ar paveikto, sabiedrības informēšana par līdzcilvēku paveikto, iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai.

 

Kandidātus no savām teritorijām izvirzīja vietējās rīcības grupas.

“Dižprojekts 2015” tituls tiks noteikts vietējās rīcības grupas – partnerību vērtējumā, savukārt sabiedrības lielāko atbalstu – sociālajos tīklu balsojuma uzvarētājs saņems īpašo pārsteiguma balvu. Šogad īpašo balvu piešķirs arī “Latvijas Zaļā kustība”.

LEADER_Dižprojekts_2015_kopsavilkums

 

Saistīts raksts: Konkurss „Dižprojekts” – radoši un drosmīgi risinājumi lauku attīstībai

 

Vairāk informācijas:
www.llf.partneribas.lv

lauku ceļotājs