Aloja

Koklētāju ansamblis “Māriņa” muzicē festivālos

IMG_3873

Alojas kultūras nama koklētāju ansambļa “Māriņa” dalībnieki  Anitas Viziņas – Nīlsenas vadībā no sezonas sākuma 2015.gada rudenī rūpīgi apguvuši skaņdarbus un slīpējuši māksliniecisko izpildījumu. Kolektīvam pievienojušies jauni dalībnieki, kas cītīgi apgūst kokles spēli. Ansamblis allaž aktīvi piedalījies kultūras nama pasākumos, bet iepriekšējās nedēļas nogale ansamblim bija īpaši piesātināta.

Piektdien, 26.februārī, pēc agra rīta mēģinājuma “Māriņa” muzicēja Alojas kultūras namā, sveicot Latvijas pašvaldību izglītības speciālistu sanāksmes dalībniekus un saņemot skaļus aplausus.

Pēc uzstāšanās koklētāji sēdās autobusā, lai kopā ar Vilzēnu tautas nama ritma grupu “Radiridirī” dotos uz Mazsalacu, lai piedalītos Valsts izglītības satura centra rīkotā Latvijas izglītības iestāžu vokāli-instrumentālo ansambļu, instrumentālo ansambļu un popgrupu festivālā- konkursā  “No baroka līdz rokam”. Konkursa žūrija ansambļa sniegumu  augstu novērtēja.”Māriņa” saņēma 1.pakāpes diplomu (44,33 punkti) un muzicēs  arī konkursa finālā.

Nākamajā dienā ansamblis piedalījās 6.Saulkrastu koklētāju festivālā “Koklē vēju vanadziņš’ saņemot atzinību par īpašu muzikāli vizuālu emocionālo atraktivitāti.

Paldies kolektīva dalībniekiem par teicamu māksliniecisko sniegumu un  izturību!

Paldies vadītājai Anitai Viziņai-Nīlsenai par pacietīgo un neatlaidīgo darbu!

Paldies dalībnieku vecākiem par rūpēm un atbalstu!

 I.Laizāne

Saite uz sižetu LTV1 par festivālu Saulkrastos:

http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/29.02.2016-saulkrastos-aizvadits-6.-kokletaju-festivals.id66908/