Aloja

Labāko 2015.gada arhitektu vidū arī Ija Rudzīte

Rigas_balva_arhitektura_2016_093Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas pilsētas arhitekta biroja vadītājs Gvido Princis piektdien Rātsnamā pasniedza pašvaldības apbalvojumus pagājušā gada labākajiem arhitektiem. Atzinības tika piešķirtas arhitektūras skatē „2015.gada balva Rīgas arhitektūrā” atzīmēto būvju autoriem, kas devuši nozīmīgu pienesumu pilsētas arhitektūrā.

 

 – Šajos projektos redzams veiksmīgs izcilas arhitektūras un satura apvienojums. Te ir skaistā veidolā ietvertas ērtas privātās un sabiedriskās veselības aprūpes iestādes, labs industriālā parka risinājums, kas nodrošina veiksmīgu komercdarbību un labi iekļaujas vidē, kā arī piemērs, ka valsts uzņēmums var nodarboties ne tikai ar uzņēmējdarbību, bet arī priecēt visu acis ar savu ēku. Šāda vizuālā un funkcionālā satura kombinācija ir ļoti laba mūsu pilsētai, – norādīja N.Ušakovs.

 

Rigas_balva_arhitektura_2016_096Arhitektei Ijai Rudzītei balvu piešķīra par arhitektoniski veiksmīgu Latvijas nacionālās bagātības – koka – izmantošanu, Rīgas pilsētvidē veidojot sabiedrībai atvērtu telpu, projektējot biroju ēkas pārbūvi un jaunbūvi Vaiņodes ielā 1.

 

Vienlaikus ar atzinību pasniegšanu Rātsnamā tika atklāta skatē „Gada balva Rīgas arhitektūrā” atzīmēto būvju fotogrāfiju izstāde. Ekspozīciju veido lielizmēra izdrukas brīvstāvošos statīvos, kurās iekļautas laika posmā no 2006. līdz 2015.gadam gada balvu Rīgas arhitektūrā saņēmušo objektu, kā arī 2015.gadā Rīgas pilsētas arhitekta biroja atzinību saņēmušo objektu fotogrāfijas un apraksti.

 

Ceļojošā izstāde Rātsnamā būs skatāma līdz 11.martam. Līdz septembrim tā būs pieejama bibliotēkās un citās sabiedriskās vietās Rīgā.

 

Regīna Zommere

Publicitātes foto