Aloja

Atkritumu apsaimniekošanas centra “Daibe” modernizācijā ieguldīts pusmiljons eiro

Pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “ZAAO” reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā “Daibe” īstenojis infrastruktūras modernizācijas projektu, kura kopējās izmaksas ir vairāk nekā 483 000 eiro.

 

Projekta īstenošanas rezultātā ir uzstādītas iekārtas, kas palīdz samazināt ietekmi uz vidi un palielina atkritumu reģenerācijas procesa efektivitāti ražošanas procesos, piemēram, palielinājies atgūto otrreizējo izejvielu sortiments un samazināts energoresursu patēriņš atkritumu apstrādes procesā līdz pat 90%.

 

Projekta ietvaros uzstādīta jauna šķiroto atkritumu ķīpu prese, atkritumu iepakojuma maisu atvērējs un izveidotas 4 jaunas manuālās šķirošanas darba stacijas.

 

Projekts „CSA „Daibe” atkritumu reģenerācijas procesu iekārtu modernizācija” Nr.NOFI/LV06/AK/02/9 īstenots, izmantojot EUR 153 495 piešķīrumu no Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Inovācijas “zaļās” ražošanas jomā”, kuras mērķis ir atbalstīt inovatīvu vides tehnoloģiju, pakalpojumu un produktu attīstību un ieviešanu. Vairāk informācijas: www.eeagrants.org

 

ZAAO logo komplekts

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Leimane

SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste

Rīgas iela 32, Valmiera, LV-4201

Mob.tālr.:26610013

E-pasts: zane.leimane@zaao.lv

Twitter.com/zaao_lv

Draugiem.lv/zaao

Facebook.com/ZAAOwaste

www.zaao.lv