Aloja

Labdarības mēnesis Staiceles vidusskolā

Šajā mācību gadā Staiceles vidusskola iesaistījusies Limbažu fonda projektā Labdarības skola, tāpēc katra klase aprīlī nolēmusi izdarīt kādu labu darbu, ar kuru iepriecināt mūspuses ļaudis.

Interesantāk nekā domājām – tā pēc labdarības sporta aktivitāšu pasākuma teica Staiceles vidusskolas 4. klases skolēni, kuri 8. aprīlī viesojās Darba terapijas un rehabilitācijas centrā (DTRC) Vīķi, lai kopīgi  ar tās iemītniekiem pavadītu sporta aktivitātēm bagātu un savdabīgi interesantu dienu. Tā iesākās ar savstarpēju ceturtklasnieku un centra pacientu iepazīšanās apli un kopīgu rituālu jeb rīta rosmi – vingrošanas kompleksu, kuru pirms mācību stundām skolā izpildām ik rītu.

Viens no svarīgākajiem brīžiem – pašu audzēkņu darinātās dāvanas pasniegšana! Mūsu izgatavotā spēle Dusmīgie putni ļoti iepriecināja gan dāvinātājus, gan dāvanas saņēmējus. Vīķiešiem tā iepatikās jau pirmajā spēlēšanas reizē, jo tā ir aizraujoša un interesi raisoša.

Protams, kopīgi sportojām ar bumbām, vingrošanas riņķiem, šķēršļu barjerām, auklām. Smieklos un pozitīvā sacensību garā sporta diena centra pagalmā aizritēja darbīga un  abpusēji sirsnīga, noslēdzoties ar pavasarīgu pikniku un pastaigu gar Salacas krastu. 

Tāpēc sakām lielu paldies DTRC direktorei Iritai Neripai un darbiniecēm par viesmīlīgo uzņemšanu!

Maija Andersone,

Staiceles vsk. 4. kl. audzinātāja