Aloja

Alojas novada vispārizglītojošo skolu sacensības galda tenisā

Pavasara saulainajā laikā arvien vairāk cilvēku cenšas brīvo laiku pavadīt ārā, tāpēc arī sportā telpu sacensības ir iekļuvušas finiša taisnē. Bet, kamēr vēl nav finišs, arī skolēni steidz izspēlēt vēl pēdējās sacensības telpās, tāpēc 12.aprīlī skaistajā un plašajā Alojas sporta hallē ieradās jaunie sportisti no visām novada vispārizglītojošām skolām, lai noskaidrotu labākos galda tenisā. Katru skolu šajās sacensībās pārstāvēja 4 dalībnieki (kopā 12), kuri pēc izlozes tika iedalīti 4 apakšgrupās.

 

Interesantās un azartiskās spēlēs ātri pagāja laiks un, izspēlējot katram ar katru līdz trim uzvarētiem setiem, noskaidrojās vietu sadalījums katrā apakšgrupā. Visi četri apakšgrupu uzvarētāji – Arturs Nazarovs, Kalvis Eglītis, Mikus Trauliņš un Klāvs Grosbergs, satikās pie viena galda, lai izspēlētu savstarpējās spēles un noskaidrotu šīs dienas uzvarētājus. Arī pārējie dalībnieki tika iedalīti pa apakšgrupām, lai izspēlētu savstarpējās spēles, tāpēc kopumā dienas laikā katram bija iespēja kārtīgi izkustēties, spēlējot daudzus setus.

 

Dienas noslēgumā pie garda Alojā cepta kliņģera tika katra komanda un kopīgi tika sumināti sacensību uzvarētāji. 1.vietā Mikus Trauliņš (Alojas Ausekļa vidusskola), kurš gandrīz visus pretiniekus šajā dienā uzvarēja ar rezultātu 3:0. Sīva cīņa Mikum bija tikai pret Klāvu Grosbergu, kad bija jāizspēlē visi pieci seti, lai noskaidrotu uzvarētāju. 2.vietā Kalvis Eglītis un 3.vietā Klāvs Grosbergs (Staiceles vidusskola).

 

Arī šogad galda tenisa sacensības prasmīgi tiesāja Artis Golubovs, tāpēc spēles notika raiti un bez aizķeršanās. 

 

Alojas novada sporta skolas direktores vietniece Inga Konrāde