Aloja

Alojas novada vispārizglītojošo skolu 7.sporta spēles

Lai noskaidrotu novada skolu spēcīgākās komandas un sportistus, un jauki, sportiskā garā kopā pavadītu laiku, Alojas sporta hallē 29.martā pulcējās skolēni no visām trim novada vispārizglītojošajām skolām – komandas piecu zēnu un piecu meiteņu sastāvā gan no Alojas Ausekļa vidusskolas, gan Staiceles vidusskolas un Ozolmuižas pamatskolas. Lai tiktu komandā, katram bija jāprot labi lēkt ar lecamauklu, mest basketbola soda metienus, spēlēt gan florbolu, gan tautas bumbu un būt veiklam, izturīgam un ātram, jo sacensību noslēgumā vēl bija arī veiklības stafete.

 

Sporta spēles sākās ar florbola sacensībām, kuras, tāpat kā stafeti, ļoti labi un atbildīgi tiesāja jaunie tiesneši no Alojas vidusskolas un viņus koordinēja skolotājs Aivars Auseklis. Katras spēles pirmajā puslaikā uz laukuma devās meitenes, bet otrajā puslaikā spēli turpināja zēni. Spēles bija spraigas un interesantas. Florbolā ļoti stipri pretinieki izrādījās Staiceles vidusskolas komanda, kura viegli un ar pārliecinošu rezultātu uzvarēja abus savus pretiniekus (4:1,10:0). Tāpēc vislielākās emocijas un līdzīgākā cīņa bija pēdējā spēlē, kad tikās Alojas un Ozolmuižas komandas. Visas 14 minūtes bija spraiga cīņa un gūt vieglus vārtus neļāva neviena komanda. Stiprāka izrādījās Ozolmuižas komanda, un spēle noslēdzās ar rezultātu 2:1.

 

Tautas bumbas sacensībās daudz līdzvērtīgākā spēlē uzvaru guva staicelieši, otrajā vietā Alojas komanda, bet trešā šoreiz Ozolmuiža. Šīs sacensības (un arī lēcienus ar lecamauklu) teicami tiesāja jaunie tiesneši no Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas, viņus koordinēja skolotāja Vizma Tiltiņa.

 

Paralēli sporta spēlēm visi varēja pārbaudīt savus spēkus arī lēcienos ar lecamauklu un basketbola soda metienos. Šie sporta veidi ietilpa komandu kopvērtējumā, bet bija arī individuālā vērtēšana. Vislabākie lēcienos ar lecamauklu starp zēniem:

1.vietā Alens Mārtiņš Jirgensons (154 reizes minūtē)

2.vietā Artūrs Rainers Talcis

3.vietā Valts Rinalds Kokins

Starp meitenēm:

1.vietā Ieva Ulme (156 reizes minūtē)

2.vietā Laura Staģe

3.vietā Dana Maksimova

 

Bet, saskaitot kopā labākos rezultātus, noskaidrojās, ka lēcienos ar lecamauklu stiprākā ir Staiceles vidusskolas komanda, otrajā vietā – Alojas Ausekļa vidusskola un trešajā vietā – Ozolmuižas pamatskola.

 

Basketbola soda metienos, kurus atbildīgi un raiti tiesāja Ozolmuižas pamatskolas jaunie tiesneši un skolotāja Silva Stumpe, starp meitenēm:

1.vietā Kitija Berga

2.vietā Dana Maksimova

3.vietā Vēlos palikt anonīms

Starp zēniem:

1.vietā Artis Doroškēvičs

2.vietā Mikus Trauliņš

3.vietā Emīls Arturs Sorokins

 

Kopvērtējumā basketbola soda metienos visprecīzākā bija Ozolmuižas komanda, aiz sevis atstājot alojiešus, bet trešie – staicelieši.

 

Interesanta bija stafete, kurā katram dalībniekam bija jāizpilda visi etapi – jāprot saglabāt līdzsvaru, pārskrienot pār baļķi, lēkt ar maisu, precīzi un ātri izpildīt florbola un basketbola elementus, kā arī jābūt lieliskai izturībai un spēkam, lai spētu pārnest pildbumbas. Vislabāk stafeti veica Staiceles komanda, otrie – Ozolmuiža, no kuras tikai par mazu laika sprīdīti atpalika Alojas komanda.

 

Komandu kopvērtējumā tika summēti visu piecu sacensību veidu rezultāti. Un līdz ar to šogad kopvērtējumā skolas izvietojās šādi:

3.vietā Alojas Ausekļa vidusskola;

2.vietā Ozolmuižas pamatskola;

1.vietā Staiceles vidusskola: Estere Endija Ustrisova, Laura Staģe, Dana Maksimova, Agnese Medne, Krista Leimane, Elgars Edgars Gavris, Alens Mārtiņš Jirgensons, Emīls Arturs Sorokins, Artūrs Rainers Talcis un Mārtiņš Ristamecs.

 

Paldies par sadarbību aktīvā sacensību organizēšanā un tiesāšanā visām novada skolām! Īpašs paldies sporta skolotājiem, jo viņu ieguldījums ir nenovērtējams.

 

Alojas novada sporta skolas direktores vietniece Inga Konrāde