Aloja

Staiceles bilbiotēkā viesojās mākslinieces Linda Ikale un Lilita Ikale

Paldies, radošo darbu mākslinieces Linda un Lilita IKALES, par jauko tikšanos 29.aprīlī Staiceles pilsētas bibliotēkā!

 

Radošo darbu izstādes “ĀRPUS RĀMJIEM” autores Linda un Lilita Ikales piekrīt rakstnieces M. Zīles citātam. “Ir tik daudz pamata priekam, ja vien to tīšām nesper pagultē””

 

LINDA IKALE: dzīvoju Rīgā, esmu beigusi Gaujienas ģimnāziju, Gaujienas mākslas skolu, Valkas ģimnāziju, Rīgas Stradiņu universitāti. Dzīvojot un strādājot Rīgā, sāku interesēties par fotografēšanu. Pamatus fotogrāfijā apguvu 3 mēnešus garos foto kursos. Pēc tam “sarunas” ar fotoaparātu palika interesantākas. Brīvdienās iemūžinu Zvārtavas pagasta teātra “”Latviānis” dzīvi un realizēju trakas idejas fotosesijās. Manas dzīves moto: “Man nav tik daudz laika, lai brauktu ar vilcienu. Dzīve ir pārāk īsa” /aktieris J. Zābers/

 

LILITA IKALE: par savām mājām saucu Zvārtavas pagastu, jau 24 gadus.
Man patīk komunikācija ar cilvēkiem un viņu skatieniem, bet pēc tam meklēju vienatni, lai pārstrādātu uzkrāto un no tā kaut ko radītu. Mani iedvesmo – šujmašīnas skaņas, līmes smarža, gudri cilvēki, grāmatas, dzeja un laba mūzika.

 

Strādājot Gaujienā par floristi-pārdevēju, arvien vairāk uzrunāja kolāža kā mākslas veids. Skatoties uz saviem darbiem secinu – cik dzīves dienām var būt dažādas krāsas!

 

Lielākā aizraušanās ir šūšana, rotu un cepuru veidošana. Šūšanu apgūstu pašmācībā.

 

Esmu mācījusies astroloģiju un atradusi atbildes uz daudziem dzīves jautājumiem. Tagad cenšos apgūt zīmēšanas pamatus, Gaujienā pie mākslinieces Māras Kārkliņas, jo uzskatu – cilvēks ir jauns tik ilgi, kamēr iemācas ko jaunu.

 

Piedaloties Valkas novada mākslinieku izstādēs abas nolēmām uzrīkot šo radošo iznācienu divatā. Mums katrai ir izveidojies savs individuālais stils, gan darbos, gan apģērbā. Mūsu kopējā draudzene noteikti ir daba un lauki.

 

Izstādē “Ārpus rāmjiem” varēsiet apskatīt Lilitas – kolāžas, floristikas darbus, šūtie tērpi un aksesuāri un Lindas – fotogrāfijas un foto kolāžas.

 

Kāpēc “Ārpus rāmjiem”? Jo mēs darām to, kas mums sagādā prieku, neskatoties uz noteiktajiem standartiem.

 

“Mēs katrs esam zīmulis Dieva rokās, un ja vien ļaujamies, ar mums raksta ļoti skaisti.” /rakstniece I. Blūma/