Aloja

Sporto visa klase

Aprīļa mēnesis lika mums Alojas Ausekļa vidusskolā mazliet sarosīties, jo  Latvijas Olimpiskā komiteja bija izsludinājusi pieteikšanās projektam “Sporto visa klase” 2016./2017. mācību gadam.

 

Kopīgajā apspriedē, kurā piedalījās izglītības iestādes direktore Inese Mētriņa un direktora vietniece mācību darbā Inatra Vaļicka, vecāku pārstāvis Liāna Lilenblate – Sipko un šā gada 2.klases audzinātāja un sporta pedagogs Aija Kalnmača, iepazīstoties un izpētot projekta iespējas, nolēmām piedalīties izsludinātajā projektā.

 

Nekavējoties tika iesaistīta arī Alojas pašvaldība, kura pieteica dalībniekus – sporta pedagogus pirmajam semināram, kurš norisinājās 12. aprīlī.

 

13.aprīlī skolā rīkoja 2. klases skolēnu vecāku sapulci, sakarā ar piedalīšanos projektā. Bija jūtams pozitīvs vecāku atbalsts, jo tas ir interesants, radošs un pozitīvs pasākums tā dalībniekiem, jo nostiprina bērnu veselību, uzlabo stāju, dod iemaņas strādāt komandā un motivāciju nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

 

Maija mēnesī noslēdzās pieteikšanās projektam Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir apstiprinājusi 77 izglītības iestāžu 3. klašu pieteikumus.

 

Kopumā projektā nākamajā mācību gadā piedalīsies un piecas reizes nedēļā sportos 2861 dalībnieks, pārstāvot 103 izglītības iestādes, 124 klases no 56  Latvijas novadiem un pilsētām.

 

3.maijā ar nepacietību uz satraukumu gaidījām Latvijas Olimpiskās komitejas oficiālā projekta “Sporto visa klase” ekipējuma un inventāra izlozes rezultātus. Esam to veiksmīgo vidū, kuri piedalīsies projektā „Sporto visa klase” izlozes rezultātā ieguva gan minimālā ekipējuma komplektu, gan arī futbola bumbu komplektu.

 

Paldies pašvaldībai un vecākiem par sapratni un ieinteresētību, kas atbalsta bērnu veselīgo un garīgo izaugsmi, jo tikai fiziski un veseli jaunieši spēs nodrošināt mūsu nākotni.

 

Alojas Ausekļa vidusskolas sporta skolotāja Aija Kalnmača