Aloja

“Pēdējā zvana” svētki Alojas Ausekļa vidusskolā

Š.g.13.maijā arī Alojas Alojas Ausekļa vidusskolā izskanēja pēdējais zvans, kas simboliski iezvanīja viena mācību posma nobeigumu un jaunu sākumu pamatskolas un vidusskolas beidzējiem. Tas brīdis, kad skan pēdējais zvans uz stundu, ir ļoti svarīgs, īpaši jau 12. klašu skolēniem. Topošajiem absolventiem tika veltīti uzmundrinoši un cerību pilni vēlējumi, kā arī no skolēnu puses tika teikti pateicības vārdi mūsu skolas skolotājiem par darbu, ko tie ir ieguldījuši viņu izaugsmē, par pacietību un atbalstu visu šo gadu garumā.

Par godu šim pasākumam, 1.a., 1.b., 5.a., 8. un 10. klašu skolēni bija sagatavojuši nelielus priekšnesumus un labavēlējumus eksāmenu laikā.

Pēc runām lielos no zāles un tātad simboliski arī no skolas izveda pirmklasnieki – tie paši, kurus mācību gada pirmajā dienā pie rokas divpadsmitie ievadīja skolas gaitās.

Daudzi skolas beidzēji atzīst – fakts, ka laiks šinī skolā tik tiešām ir beidzies, vēl nav saprotams un nešķiet reāls, pašiem jauniešiem vairāk gribas ticēt idejai, ka pēc vasaras tie atkal atgriezīsies savās iemīļotajās klasēs, lai turpinātu apgūt ierastos mācību priekšmetus.