Aloja

Alojietes no starptautiskā ziedu paklāju festivāla atgriežas ar atzīstamiem rezultātiem

IMG_8856

Biedrības “Alojas radošais klubs “Liepale”” komanda no 16. starptautiskā ziedu paklāju festivāla, kurš norisinājās Ventspilī no 5.-.7.augustam, atgriezās ar dalītu 6/7 vietu. Pavisam festivālā piedalījās 33 pieaugušo un 4 bērnu komandas no dažādām valstīm. Šī gada tēma bija “Noslēpums”. Liepales floristes savam darbam izvēlējās devīzi “Ja es zinātu…”. Pirmo vietu žūrijas, skatītāju un dalībnieku vērtējumā ieguva floristi no Japānas ar darbu “Melnais caurums”.

 

Ideja piedalīties konkursā radās brīdī, kad tika izsludināts Alojas novada domes projektu konkurss. Idejai atsaucās gan floriste Inta Šneidere, ar kuru biedrībai ir bijusi sadarbība jau daudzus gadus, gan vairāki floristikas interesenti no biedrības. Komandā startēja Inta Šneidere, Anda Bondare, Svetlana Možvillo, Rasma Oinaskova un Guna Krūmiņa.

 

Bija pagājuši jau 7 gadi, kopš biedrība piedalījās 9. Baltijas ziedu paklāju festivālā, tāpēc komanda cītīgi gatavojās konkursam. Mēnesi pirms konkursa floristes nāca kopā, zīmēja skices, rēķināja, mēģināja un ieklausījās konsultantes I.Šneideres padomos. Esam priecīgas un gandarītas par rezultātu. Īpašs paldies visai komandai par izturību, jo darbu pabeidzām naktī un lietū! Paldies par finansiālo atbalstu Alojas novada domei! Par morālo atbalstu paldies projekta līdzautorei Lienei Čečiņai un šoferītim Atim Zariņam. Paldies par padomiem Maijai Šembelei un Anitai Mangulsonei! Īpašs paldies Anitai par materiāliem no sava dārza! Paldies TOP meitenēm un visiem, kuri par mums turēja īkšķīšus!

 

Teksts: Guna Krūmiņa

Foto: Liene Čečiņa, Rasma Oinaskova, Guna Krūmiņa

[Not a valid template]