Aloja

Alojā ar skolas atbalsta biedrības gādību izveidota Zaļā klase

15. septembrī Alojas Ausekļa vidusskolas pagalmā atklāja biedrības “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” realizēto projektu “Prāts vieno ģimeni un skolu”.

 

Projekta mērķis bija papildināt Zaļās klases aprīkojumu, saliedēt ģimenes un uzlabot mācību darbu skolā. Paredzēts, ka Zaļā klase dažādos mācību vidi, nodarbības brīvā dabā veicinās pētnieciskās un sadarbības prasmes. Tāpat iecerēts, ka mācības svaigā gaisā uzlabos skolēnu veselību un motivāciju mācīties. Pie skolas izveidotais aktivitāšu centrs kalpos arī kā lielisks laika pavadīšanas veids ģimenēm un ieinteresēs tūristus.

 

Finansējums projekta realizācijai tika gūts pašvaldības projektu konkursā. Projekta kopējās izmaksas ir 1200 eiro, no tiem 1000 eiro piešķīra pašvaldība, 100 eiro ziedoja SIA “Miks D”, bet biedrības līdzfinansējums ir 100 eiro.

 

Par iegūtajiem līdzekļiem skolas pagalmā uzstādīta tāfele, stends ar skaitīkļiem, mezglošanas stends, soliņi un lineāli. Aktivitāšu centru no koka gatavoja SIA “Draugu dārzs” Māra Siktāra vadībā.

 

Projekta atklāšanas pasākumā skolotāji aicināja uz pirmo nodarbību brīvā dabā, savukārt skolēni sparīgi izmēģināja katru aktivitāti. 

 

Liānas Lilenblates-Sipko teksts un foto

[Not a valid template]