Aloja

Staiceles vidusskolas projekts iekļūst If Drošības fonda finālā

Staiceles vidusskolas iesniegtais projekts iekļuvis If Drošības fonda labāko vienpadsmit projektu starpā. No Vidzemes finālā kopumā iekļuvuši un par finansējuma iegūšanu cīnīsies četri ar drošības uzlabošanu saistīti projekti – arī Smiltenes novada domes, Limbažu jauniešu centra un Valmieras speciālā bērnudārza “Bitīte” projekti. Līdz 6. novembrim ikvienam atbalstītājam ir iespēja balsot par projektiem, jo trīs visvairāk balsis ieguvušie projektu iesniedzēji katrs iegūs 1000 eiro tā īstenošanai.

 

Velonovietne skolēniem
Staiceles vidusskolā jau vairākus gadus lielākā daļa sesto klašu skolēnu kārto eksāmenu velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai. Skolā nesen ir izveidots arī interešu izglītības pulciņš “Droši uz ceļa ar velosipēdu”, jo skolas pedagogi, vecāki un skolēni ir pārliecināti, ka ceļu satiksmes noteikumu pārzināšana ir svarīga. Vidusskola atrodas Staiceles pilsētas dienvidu daļā pie Salacas upes un daudzi skolēni uz skolu brauc ar velosipēdiem. Tāpēc pie skolas ir ļoti nepieciešams izveidot velosipēdu novietnes. Pašlaik skolēnu velosipēdi tiek vienkārši novietoti pie skolas ārsienām, kas bojā to virsmu.

 

Balsot par vidusskolas iesniegto projektu iespējams If Apdrošināšanas Facebook vai Draugiem.lv profilos, atzīmējot pie konkrētā projekta bildes “Man patīk” vai “I like”. Tie trīs finālisti, kas laika posmā līdz 6. novembra plkst.23.59 būs saņēmuši vislielāko balsu skaitu, katrs savam projektam iegūs If Drošības fonda finansējumu apmērā līdz 1000 EUR (iekļaujot PVN). Projekta uzvarētāji tiks paziņoti 7. novembrī.

 

Citos If Drošības fondā iesniegtajos projektos finansējums paredzēts gan sfērisko spoguļu, gan signalizācijas un dūmu detektoru iegādei, kā arī kāpņu izbūvei vai to uzlabošanai. Pirmajā kārtā savus projektus 1000 eiro finansējuma iegūšanai kopumā iesniedza rekordliels organizāciju skaits – 45.
Saite uz balsošanu pieejama šeit https://www.if.lv/drosibasfonds

 

Īsumā par If Drošības fondu

  • Vēloties līdzdarboties drošas apkārtējās vides veidošanā, If Drošības fonds tika izveidots 2007. gadā.
  • Fonda mērķis ir finansiāli atbalstīt bezpeļņas projektus, kas risina drošības jautājumus, dod ieguldījumu drošības uzlabošanā, kā arī samazina negadījumu risku un līdz ar to rada drošāku apkārtējo vidi.
  • Iepriekšējos gados finansējums tika piešķirts nevalstiskajām organizācijām, skolām, bērnudārziem, jauniešu klubiem, pansionātiem un citām bezpeļņas organizācijām, kurām nebija pieejami līdzekļi drošības inventāra iegādei vai cita drošības projekta īstenošanai.
  • If Drošības fonds Latvijā līdz šim sniedzis atbalstu vairāk nekā 100 projektiem.

 

Vairāk informācijas:

Daiga Bluķe,
If Apdrošināšanas komunikācijas vadītāja

Tālr. 67 094 755

e-pasts: daiga.bluke@if.lv