Aloja

Latvijas mākslas skolu audzēkņu grafikas darbu KONKURSS „SIGULDAS LĪNIJA”!

Siguldas Mākslas skola BALTAIS FLĪĢELIS, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kultūras centru un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedru, 2016.gada  nogalē organizēja bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkursu grafikā “SIGULDAS LĪNIJA”. Šis bija pirmais gads, kad tika aizsākta šī iniciatīva, bet to iecerēts turpināt, ik gadu izsludinot atšķirīgu konkursa tēmu. Šī gada tēma bija – Mana Grāmata.

Konkurss guva milzīgu atsaucību – uz konkursu tika iesūtīti tuvu pie pieciem simtiem darbu no 45 Latvijas mākslas skolām. Žūrijā strādāja izcilais grafiķis, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Petraškevičs, siguldietes – LMA pasniedzēja Ausma Šmite un “Baltā Flīģeļa” grafikas skolotāja Agita Zālīte, kā arī Latvijas Nacionālā Kultūras centra vizuālās mākslas eksperte Ilze Kupča.

Staiceles MMS vizuāli plastiskās mākslas audzēkņi uz konkursu nosūtīja arī 16 savus grafikas darbiņus. Miniatūrgrafikas mākslas darbā Ex libris savā vecuma grupā 2.vietu ieguva Līga Staģe, bet Una Prokopoviča saņēma LNKC Atzinības rakstu.

Pēc svinīgā pasākuma notika arī meistarklase grafikā, kuru vadīja LMA profesors Juris Petraškevičs, LMA pasniedzēja Ausma Šmite un grafiķe Agita Zālīte. Meistarklasēs piedalījās gandrīz visi konkursa uzvarētāji un atzinības ieguvušie – kopskaitā vairāk kā 50 bērni un jaunieši.

20161125_161329 20161125_161349 20161125_163726 Siguldaa Siguldas afisha