Aloja

SALA iekļuvusi skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” finālā

30. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” fināls un uzvarētāju apbalvošana. Starp pieciem finālistiem nominācijā “Publiskā jaunbūve” iekļuvis arī Alojas novada uzņēmējdarbības centrs-bibliotēka SALA. 

 

Prominenta žūrija, kuras sastāvā ir 33 būvniecības industrijas nevalstisko organizāciju izvirzīti pārstāvji – praktiķi un mācībspēki, izvirzīja finālam labākās no labākajām Latvijas būvēm piecās nominācijās. Ikviena no nominācijām ir pielīdzināta kādam dārgakmenim, tā izceļot tās nozīmību un unikalitāti.

 

Publiskā jaunbūve. Akmens – sarkanais rubīns. Dod enerģiju un ir optimisma avots. Finālisti: bērnudārzs un skola Piņķos, Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrs – bibliotēka „Sala”, Olaines cietuma dzīvojamā korpusa ēkas jaunbūve (resocializācijas centra rekonstrukcija), saieta nama 1. un 4. kārtas būvniecība Lāčplēša ielā Rīgā,  un AS „Latvijas valsts meži” biroja ēka Dundagā.

 

“…Ir patiesi izcili pretendenti. Ikviena skatei „Gada labākā būve Latvijā 2016” pieteiktā būve ir unikāla un ir pelnījusi nozares profesionāļu vērtējumu, daudzas ir pelnījušas balvas,” spriež skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grinbergs.

 

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” mērķis ir noteikt un popularizēt labi projektētās un uzbūvētās būves Latvijā 2016. gadā, veicināt profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem.

 

Avots: www.gadabuve.lv