Aloja

Koka auto modeļu trases sacensības Trikātā

Jau par tradīciju kļūst pavasara koka auto modeļu sacensības Trikātā. Šī ir vieta, kur pagājušā gada pavasarī tika atklāta Vidzemē pirmā koka auto modeļu trase. Pagājušā gadā šajā trasē, līdzīgi, kā pie mums Alojā, nobraucienus ar modeļiem mērīja uz attālumu. Šajā gadā, pamatojoties uz lielo skolēnu interesi, novada pašvaldība atrada līdzekļus trases aprīkošanai ar elektroniskā laika uzskaites aparatūru. Mums, iesācējiem, tas ir pārbaudījums,  jo trase būvēta no citiem materiāliem (parastā saplākšņa), tā ir īsāka par mūsējo Alojā un tiek veikta laika elektroniskā uzskaite.

 

Sacensības atklāja Trikātas pamatskolas direktore Brigita Avišāne, novēlot sacensību dalībniekiem veiksmi. Labus panākumus vēlēja Beverīnas novada domes pārstāvji. Savukārt skolotājs Guntars Purgalis vēlreiz visiem sacensību dalībniekiem atgādināja sacensību noteikumus.

 

Sacensībā piedalījās skolēni no Strenču novada vidusskolas (SNV), kas ir nākamā sacensību vieta, Rūjienas vidusskolas (RV), Naukšēnu novada vidusskolas (NNV) un mēs, no Alojas Ausekļa vidusskolas (AAV). Katrs sacensību dalībnieks ar savu  izgatavoto modeli izgāja tehnisko kontroli, pārbaudot vai atbilst sacensību nolikumam, un veica 4 braucienus. Uzvarēju noteica visu četru braucienu summa. Kuram mazākā laika summa, tas uzvarētājs.

 

Sacensības bija spraigas, bet uzvarēja pieredzes bagātākie. Visas pirmās trīs vietas ieguva SNV pārstāvji. Viņi šogad jau vairākas reizes startējuši Kurzemē un arī tur pierādījuši, ka viņu modeļi ir ātrākie. Mūsu puišiem ir iespēja pilnveidot savus braucamos, uzlabot aerodinamiku un vairāk uzmanības pievērst berzes spēka mazināšanai, tik cik atļauj mūsu tehniskā bāze.

 

Atsevišķā grupā startēja meitenes. Tur mūsu Katrīna Lība Mētriņa (5.kl.) un Sintija Sīle (6.kl.) ļoti sīvā cīņā attiecīgi ieguva 2. un 3. vietu. Pirmajās nopietnākajās sacensībās tas ir ļoti, ļoti labi. Tā turpināt!

 

Jaunajiem koka auto modelistiem priekšā nopietnākās sacensības 20. aprīlī Strenču novada vidusskolā. Tās ir lielākās sacensības Ziemeļvidzemē, varbūt pat Latvijā,  ar aptuveni 100 – 120 dalībniekiem, tai skaitā arī dalībnieki no Kurzemes. Gatavosimies un cerēsim uz labiem panākumiem.

 

Alojas Ausekļa vidusskolas mājturības/ mājsaimniecības skolotājs Juris Alps

.