Aloja

Atskats uz vasaras saulgriežu svētku pasākumiem novadā

No 21. līdz 23. jūnijam novadā norisinājās Līgo svētkiem veltīti pasākumi. Pasākumu ciklu pirmie ieskandināja alojieši ar Pļaušanas svētkiem, kas tradicionāli Alojā notiek 21. jūnijā. Pļaušanā sacentās 28 dalībnieki, startējot  11 disciplīnās. Interesenti  varēja izmēģināt spēkus arī koku zāģēšanā, kartupeļu maisu nešanā, kartupeļu mešanā mērķī. Bērni rotaļājās un lēkāja siena gubās. Notika arī dueļi, izmantojot salmu maisus. Pasākuma otrajā daļā tika iedegta pūdele un Līgo ugunskurs. Pasākumu kuplināja deju kolektīvi “Sānsolis”, “Resgaļi”, koris “Ale” un muzikantu grupa Valtera Reiznieka vadībā.

 

22. jūnijā Vasaras saulgriežus ieskandināja Ozolmuižā un Puikulē. Klātesošos priecēja tautas nama pašdarbības kolektīvi, amatierteātris ar pirmizrādi “Antons izklaidējas”, deju kolektīvs “Ozoli” un Puikules dziedošās sievas. Tika iedegts ugunskurs, sanākušie mielojās ar sieru un alu, bet dejotgribētāji lustējās zaļumballē.

Arī Braslavas parkā ļaudis tovakar pulcējās uz svētku pasākumu. Sanākušos priecēja Vilzēnu tautas nama vokālais ansamblis “Heihēra”, bērnu vokālais ansamblis “Pienenītes”, deju kolektīvs “Liepziediņi”, deju kopas “Liepas”, “Anemones” un ritma grupa “Radiridirī”. Svētku pasākumu kuplināja arī dejotāji no Alojas kultūras nama – “Resgaļi” un “Sānsolis”. Pēc koncerta svinīgi tika iedegts lielais svētku ugunskurs un ikviens varēja izdejoties zaļumballē.

 

Līgo vakarā Staiceles pilsētas estrādē norisinājās koncertuzvedums “Īsa pamācība mīlēšanā”, kurā piedalījās Staiceles kultūras nama amatierteātris “’Fabrika”, sieviešu vokālais ansamblis “Vēlreiz”, Alojas kultūras nama deju kolektīvi “Resgaļi” un “Sānsolis”. Pirms koncerta staicelieši devās tradicionālajā ziemeļu – dienvidu gājienā. Dienvidu pusē dzīvojošie bija tērpušies sarkanas krāsas apģērbā, piemeklējuši sarkanus braucamos – velosipēdus, mašīnas, savukārt ziemeļu puses staicelieši gājienā devās zilas nokrāsas tērpos ar plakātiem un ziediem rokās. Arī viņi gājienu kuplināja ar traktortehniku un auto. Pēc gājiena futbola laukumā norisinājās abu pušu draudzības spēle futbolā. Spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 8:8. Pēc koncerta estrādes pakājē tika iedegts lielais Līgo vakara ugunskurs, un zaļumballē dejots līdz rīta gaismai.

Rezultāti

Pateicības

 

Liānas Lilenblates-Sipko teksts

Liānas Lilenblates-Sipko, Andas Timermanes, Eināra Bērziņa, Vilmāra Martinova, Ievas Kreišmanes foto

[Not a valid template]