Aloja

Ar nodibinājuma “Limbažu fonds” gādību Alojā jaunieši ierīko atpūtas vietu

Alojā ar nodibinājuma “Limbažu fonds” gādību Alojas Ausekļa vidusskolas parkā atklāta atpūtas vieta. Pavasarī fonds izsludināja pieteikšanos konkursam, kas paredzēja izveidot jaunus vides objektus. Starp fonda atbalstītajām idejām bija arī alojiešu iecere izveidot atpūtas vietu skolas parkā. Vietējā jauniešu iniciatīvas grupa Alojas Dienas centra vadītājas Gunas Krūmiņas vadībā ķērās pie darba. Pašu spēkiem teritorijā izzāģēja zarus, izlīdzināja zemes virsmu, izgatavoja un uzstādīja četrus soliņus. Atpūtas laukums tika dekorēts ar laukakmeņiem, nodrošinot vietu, kur iedzīvotājiem atpūsties un rīkot āra pasākumus pie ugunskura. Darbā iesaistījās ap 20 jauniešu.

 

Projekta pieteikumu ar nosaukumu “Iedvesmojošie soliņi” uzrakstīja Adriana un Kaspars. Tā bija viņu pirmā patstāvīgā pieredze projektu rakstīšanā, kas mācīja uzņemties atbildību. Viņus un arī pārējos jauniešu darboties pamudināja G. Krūmiņa. Ideja par atpūtas vietas izveidi pieder tieši jaunatnei. Viņi secinājuši, ka Alojā nav vieta, kur pasēdēt draugu un ģimenes lokā pie ugunskura. Secināts, ka vieta lieti noderēs arī mācību stundām, Barikāžu laika atceres pasākumu un citu aktivitāšu rīkošanā.

 

30. jūnijā uz atpūtas vietas atklāšanas pasākumu pulcējās iniciatīvas atbalstītāji un projektā iesaistītie. Jaunieši pateicās SIA “Tēraudiņi” par palīdzību akmeņu un grants sagādāšanā, tāpat paldies tika arī skolotājam Jurim Alpam, Gunai Krūmiņai, skolas direktorei Inesei Mētriņai un citiem. Pasākumu papildināja jauniešu muzicēšana. Jaunizveidotā ugunskura vieta pirmo reizi tika arī iemēģināta, iededzot ugunskuru. Idejas autori aicina alojiešus un pilsētas viesus droši izmantot jauno vides objektu, atgādinot gan, ka pēc atpūtas teritorija jāsakopj, lai tā arvien varētu priecēt atkal citus apmeklētājus.

 

Sagatavoja Liāna Lilenblate-Sipko

L.Lilenblates-Sipko un G.Krūmiņas foto

 

[Not a valid template]